OM legt onderzoek naar melding van Defensie over mogelijk geweldgebruik door majoor stil

Persbericht 12 juli 2018 – Arrondissementsparket Oost-Nederland

Het Openbaar Ministerie (OM) Oost Nederland heeft afgelopen maanden onderzoek gedaan naar aanleiding van een melding van het Ministerie van Defensie. Deze melding betrof een voorval met een Nederlandse majoor in 2007 in Afghanistan, Marco Kroon.  Kroon werd in 2009 door koningin Beatrix onderscheiden met de hoogste militaire orde, de Militaire Willems-Orde. Hij was daarvoor voorgedragen wegens moed en leiderschap in Afghanistan. Daarnaast is hij de schrijver van de boeken Danger Close en Leiderschap onder vuur
Het OM heeft besloten dit onderzoek vooralsnog stop te zetten. Het onderzoek biedt weliswaar geen definitief uitsluitsel, maar er zijn geen aanknopingspunten gevonden die de gebeurtenissen uit de melding bevestigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.