Prideweek: Interview met Jerry

‘Wees trots op wie je bent’ Ter ere van de Pride Amsterdam, die komende week is, heb ik een aantal interviews gehouden met mensen die zich inzetten voor een beter werk- en leefklimaat voor LHBT+-ers binnen Defensie. Deze keer spreek ik met Jerry, bestuurslid van de SHK en ervaringsdeskundige LHBT+’er bij Defensie. Door Inge Kommeren … Verder lezen Prideweek: Interview met Jerry

Museum in de kijker: Memory Vrijheidsmuseum

In deze webserie lichten we elke keer een museum uit dat de Militaire Courant verspreidt. Na een tijd zonder bezoekers kunnen ze een steuntje in de rug wel gebruiken, maar vooral heeft elk militair museum een bijzondere collectie of rondleiding die de moeite waard is. Als je alle musea achter elkaar zet, heb je genoeg … Verder lezen Museum in de kijker: Memory Vrijheidsmuseum

Nu verkrijgbaar: Camouflage en Kenmerken

PROMOTIE - De onafhankelijke vliegafdeling van het Koninklijke Nederlands-Indische leger brengt een hele kleurrijke geschiedenis met zich mee. In dit boek wordt je meegenomen door dit 36 jaar lange tijdperk, en vooral de kleuren krijgen hier de aandacht. Het is het ideale boek voor veeleisende modelbouwers en mensen met oprechte interesse in de geschiedenis van … Verder lezen Nu verkrijgbaar: Camouflage en Kenmerken

Prideweek: Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht

‘We zijn nog niet klaar' In de week van 2 augustus vindt de jaarlijkse Amsterdam Pride plaats. Ter ere van Pride heb ik voor de Militaire Courant een aantal mensen gesproken die van doen hebben met LHBT+ en Defensie. Vandaag spreek ik Martijn, bestuurslid van de SHK, Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht. Door Inge Kommeren De … Verder lezen Prideweek: Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht

Militaire Courant podcast – Defensie helpt bij wateroverlast Limburg

Een wel hele speciale editie van de Militaire Courant podcast. redacteur Niels Roelen belt vanaf zijn vakantieadres in Frankrijk bij de Mont Ventoux met redactie van de Militaire Courant. Uitgever Jan Louwers neemt de telefoon op en een nieuwe editie van de Militaire Courant podcast is geboren. Een spontaan gesprek waarbij de rol die Defensie … Verder lezen Militaire Courant podcast – Defensie helpt bij wateroverlast Limburg

Prideweek: Het ABC van LHBT+

Waar staat het eigenlijk allemaal voor? Deze en komende week komen er een aantal artikelen uit op de site van de Militaire Courant over LHBT+ en Defensie, ter ere van de Amsterdam Canal Pride. Het is soms lastig om bij te houden waar alle letters voor staan in LHBTQIA+. Waarom is het nu bijvoorbeeld ‘LHBT+’ … Verder lezen Prideweek: Het ABC van LHBT+

Column Niels Roelen: Ochtendhumeur

Omdat mijn ogen nog niet helemaal wakker zijn, vouw ik de krant langzaam open. Op mijn gezicht verschijnt, bij het zien van een prachtig vuurwerk, een glimlach. De vuurpijlen zijn elegant dansende ballerina’s die een vaag licht op de gebouwen van een onbekende stad werpen.  ‘Hamas vuurt raketten af op verhit Jeruzalem.’ Met het vuurwerk … Verder lezen Column Niels Roelen: Ochtendhumeur

Politiek: Vaste Kamercommissie Defensie

‘Er is veel respect voor het militaire werk’  Een coalitie is nog niet gevormd, maar na de verkiezingen is er al wel een nieuwe Vaste Kamercommissie Defensie, kortweg VCD, geïnstalleerd. De Militaire Courant sprak met voorzitter Aukje de Vries (VVD) over de taken en de rol van de VCD.  Door Niels Roelen  ‘Even voor de duidelijkheid, als voorzitter heb je … Verder lezen Politiek: Vaste Kamercommissie Defensie

Interview Niels Roelen: De betekenis van loyaliteit en vriendschap

Olav en Maldini hebben een hechte vriendschap die, na een intensieve opleiding voor officier die ze samen aan de Koninklijke Militaire Academie hebben afgelegd, onverwoestbaar lijkt. Hun relatie komt echter onder druk te staan nadat Maldini uitgezonden wordt naar het oorlogsgebied in Kosovo. Na deze uitzending belandt Maldini in zware depressies, krijgt hij psychoses en raakt betrokken bij geweldsdelicten. Olav begint zich steeds meer af te vragen hoe ver zijn loyaliteit reikt en hoe onvoorwaardelijk zijn vriendschap met Maldini is.   Door … Verder lezen Interview Niels Roelen: De betekenis van loyaliteit en vriendschap

Nieuwe cybereenheid bij de Koninklijke Landmacht: de CEMA-compagnie

Op 8 juli is met een ceremoniële vlaggenoverdracht in stroe een nieuwe eenheid bij de Koninklijke Landmacht opgericht: Cyber & Electromagnetic Activities-compagnie. De Delta-CEMA-compagnie is opgericht om de landmacht toekomstbestendig te houden in het informatiegestuurd optreden. Informatie is bepalend voor het succes van een operatie, controle hierover is een kritische succesfactor in het militaire optreden. … Verder lezen Nieuwe cybereenheid bij de Koninklijke Landmacht: de CEMA-compagnie