28 september 2020
MCsep20 cover bijg.2

Welkom bij de Militaire Courant

De Militaire Courant editie september 2020 is verschenen!

De Koninklijke Marechaussee is ‘de oren en ogen aan de grens’, maar hoe gaan de marechaussees te werk? De Militaire Courant kreeg een inkijkje in een belangrijk onderdeel van het takenpakket en was aanwezig bij een controle Mobiel Toezicht Veiligheid aan de grens.
Verder spreken we met Klaas Henk Ubels, de hoofdkrijgsmachtpredikant binnen de Diensten Geestelijke Verzorging en blikken we terug op een bijzonder herdenkingsjaar met Gerdi Verbeet, voorzitter van Nationaal Comité 4 en 5 mei.
Tom van den Nieuwenhuijzen zit sinds mei in de Tweede Kamer voor de GroenLinks-fractie. Hij vertelt ons hoe hij de Defensieportefeuille wil invullen.
In de vaste rubriek ‘Mijn functie’ staat deze keer een Specialist vliegtuigonderhoud op vliegbasis Volkel centraal.
Op de boekenpagina’s lees je o.a. een interview met Bob Dros over zijn Encyclopedia, waarin zijn enthousiasme voor luchtvaartplaatjes tot uiting komt.
Lees meer over de inhoud via dit bericht.
Benieuwd waar je de Militaire Courant onder andere kunt ophalen? Klik dan hier.
MCsep20-cover

Prinsjesdag: de cijfers voor Defensie

Prinsjesdag: de cijfers voor Defensie
Dinsdag 15 september was het Prinsjesdag, de jaarlijkse opening van het parlementaire jaar. Traditiegetrouw wordt dan de Rijksbegroting aan het parlement gepresenteerd. Wat zijn de geplande uitgaven voor het ministerie van Defensie en welke gevolgen hebben ze? Defensie investeert het komend jaar in een hoogwaardige, toekomstbestendige krijgsmacht en defensieorganisatie. De nadruk ligt op digitalisering en duurzaamheid. Lees meer >>

Onbekende Helden organiseert workshop

Onbekende Helden organiseert workshop
Stichting Onbekende Helden organiseert een workshop verspreid over drie dagen in het Veteraneninstituut. Vanwege de vele aanmeldingen is een tweede serie gepland: op 28 oktober en 4 en 11 november. In deze workshop ga je in op je persoonlijke elementenvierhoek om meer zicht te krijgen op je kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en ontwikkelverlangens. Lees meer en meld aan >>

Stem op NIMH-podcast Oorlog op de Flank

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) heeft het afgelopen jaar een podcast gemaakt ter gelegenheid van het herdenkingsjaar 'Nederland 75 jaar vrij'. De laatste aflevering van Oorlog op de Flank, 'De epiloog van de bevrijding' staat nu online. De reeks afleveringen vertelt per maand het militaire verhaal van het bevrijdingsjaar. Nu is deze podcast genomineerd voor de Dutch Podcast Awards! Lees meer >>
Podcast-NIMH

Museum in de kijker: Fries Museum

In het Fries Museum in Leeuwarden sta je oog in oog met de geschiedenis en het leven van Friesland. In hetzelfde gebouw huisvest het museum het Fries Verzetsmuseum, dat middels onder meer persoonlijke verhalen ingaat op de Tweede Wereldoorlog. Ter ere van ‘Nederland 75 jaar vrij’ is er t/m 3 januari 2021 een tentoonstelling te zien: Oog in oog met de oorlog. Lees meer >>
Fries-Museum-foto-door-Ruben-van-Vliet

Nieuwsoverzicht

Week 39: Lintje voor oud-militair Edwin de Wolf
Week 38: dubbele drugsvangst in het Caribisch gebied
Week 37: Komende periode flink aantal militaire activiteiten boven Nederland

Militaire Courant zoekt collega's

Wij werken met een klein team op een kantoor dat ruim genoeg is om de coronamaatregelen te kunnen handhaven. De Militaire Courant is op zoek naar een stagiair(e) redactie en/of marketing.

Ben jij op zoek naar een stage waarin jij jouw schrijftalent kunt ontwikkelen of verfijnen? Kijk dan gauw verder! We zoeken een stagiair(e) redactie en/of marketing. Lees meer >>
MALI.indd

Aandacht voor militaire boeken in de Militaire Courant


Elke editie bevat een speciale boekenrubriek. Onze redactie is altijd op zoek naar interessante militaire boeken en/of auteurs. Zij zijn te bereiken via redactie@militairecourant.nl.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een samenwerking met en/of de advertentiemogelijkheden in de Militaire Courant? Stuur dan een e-mail naar info@militairecourant.nl.

Een abonnement op de Militaire Courant?

Wilt u geen enkele editie van de Militaire Courant missen? Neem dan een abonnement en ontvang de Militaire Courant vier keer per jaar voor slechts € 16,-.
De volgende editie van de Militaire Courant verschijnt in december. De Militaire Courant biedt militair nieuws voor een breed publiek en wordt o.a. verspreid via verschillende militaire musea. Kijk voor de volledige lijst met musea op www.militairecourant.nl/verkrijgbaar.
MC nwb 3 afb_sept

Volg de Militaire Courant ook op social media!

facebook twitter instagram youtube