25 november 2019
Ontwerp zonder titel (2)

Welkom bij de Militaire Courant!

De nieuwe editie van de Militaire Courant verschijnt 16 december!

De laatste editie van de Militaire Courant van 2019 verschijnt op 16 december. In deze uitgave leest u alles over de aankomst van de F-35 op Vliegbasis Leeuwarden, hoe het er achter de schermen aan toegaat bij de Explosieven Opruimingsdienst en het Defensity College, een mogelijkheid om studeren en werken bij Defensie te combineren. Daarnaast spraken we Generaal De Kruif over de Invictus Games.

De Militaire Courant informeert een breed publiek over militaire onderwerpen, waarbij bewustwording over het nut en de noodzaak van het leger centraal staan.

Kijk voor meer informatie op www.militairecourant.nl
MC sep

‘Ik heb gezien wat oorlog met mensen doet’

Interview Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser
Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser vertelt onder andere over haar begintijd als staatssecretaris, wat het meeste indruk op haar heeft gemaakt en ontwikkelingen binnen Defensie.
Lees meer >>

Onderzoek voor een veilige toekomst

De Militaire Courant ging op bezoek bij de vestiging van TNO in Soesterberg, waar onderzoek voor Defensie wordt verricht. Daar maken we kennis met Prof. dr. Adelbert Bronkhorst, die onder meer onderzoek doet naar Man-Machine teaming, en Thijs van Engelen, die het TNO traineeship volgt.
Lees meer >>
TNO: Onderzoek voor een veilige toekomst

Interview met Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht

Interview Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht
Het bestaansrecht van de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht (IGK) is sinds zijn oprichting na de Tweede Wereldoorlog regelmatig onderwerp van discussie geweest. De functie lijkt voor buitenstaanders vrij ongrijpbaar, maar binnen Defensie worden zijn adviezen breed gewaardeerd. De huidige IGK, luitenant-generaal Hans van Griensven, maakt korte metten met het mysterie rondom zijn functie.
Lees het interview >>

Een abonnement op de Militaire Courant?

Wilt u geen enkele editie van de Militaire Courant missen? Neem dan een abonnement en ontvang de Militaire Courant vier keer per jaar voor slechts € 12,-

Vier edities voor € 12,-

De Militaire Courant biedt militair nieuws voor een breed publiek en wordt o.a. verspreid via middelbare scholen, musea, veteranenorganisaties en boekhandels. Met een abonnement komt de Militaire Courant gewoon bij u thuis!
Vorige edities Militaire Courant

Samenwerken met de Militaire Courant

In 2020 verschijnen er vier nieuwe edities van de Militaire Courant, in maart, juni, september en december. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een samenwerking met en/of de advertentiemogelijkheden in de Militaire Courant? Stuur dan een e-mail naar info@militairecourant.nl.

Volg de Militaire Courant ook op social media!

facebook twitter instagram 
Logo