30 maart 2020
Ontwerp zonder titel (1)

Welkom bij de Militaire Courant

De zevende editie van de Militaire Courant is verschenen!

In deze uitgave spreekt de Militaire Courant onder meer met luitenant-generaal Wijnen, Commandant Landstrijdkrachten, tijdens zijn bezoek aan het cadettenbivak en D66 politica Salima Belhaj, woordvoerder van Defensie.
Verder besteden we aandacht aan ECHOS-Homes, ontmoetingscentra met een inloop- en huiskamerfunctie voor militairen, veteranen en hun thuisfront. Tot slot bezochten we Thales in Hengelo, waar we werden bijgepraat over de aanschaf van vijf Type 31 fregatten en leren we over de geschiedenis van de Kanselarij der Nederlandse Orden.

De Militaire Courant informeert een breed publiek over militaire onderwerpen, waarbij bewustwording over het nut en de noodzaak van de krijgsmacht centraal staan.

Kijk voor meer informatie op www.militairecourant.nl
Militaire-Courant-maart-2020_omslag-1
I.v.m met de coronacrisis zijn de militaire musea, scholen etc. tijdelijk gesloten. Wanneer u de Militaire Courant op deze locaties weer kunt ophalen, krijgt u hier melding van.

De KMA: van kameraadschap tot leiderschap

Sinds augustus 2019 is luitenant-generaal Wijnen Commandant der Landstrijdkrachten. De Militaire Courant sprak hem tijdens zijn bezoek aan het cadettenbivak van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda, waar cadet Wijnen 35 jaar geleden aan zijn militaire carrière begon.
Lees verder >>
De KMA: van kameraadschap tot leiderschap

Welkom aan boord op Zr.Ms van Speijk

Missie Atalanta
Ervaar de komende weken het leven aan boord van Zr.Ms. van Speijk op reis van Den Helder naar o.a. New York, Lissabon en Londen. Iedere donderdag is er een nieuwe aflevering van Welkom aan boord op het Defensie Youtubekanaal.
Lees verder >>

De Veteraneninstituut Podcast - 'Het kantelpunt kwam pas toen ik met één been ging fietsen' ~ Edwin de Wolf

In de podcastserie Sportcast van het Veteraneninstituut vertellen veteranen over de rol van sport in hun herstel en revalidatie. In deze aflevering: Edwin de Wolf, Bosnië-veteraan, teamcaptain van het Dutch Invictus Team 2017 en schrijver van het boek Kampioen op één been. Het Invictus verhaal.
Lees verder >>
Edwin de wolf 3
Water.Zandhappen.Omslag.indd

Aandacht voor militaire boeken in de Militaire Courant


Elke editie bevat een speciale boekenrubriek. Onze redactie is altijd op zoek naar interessante militaire boeken en/of auteurs. Zij zijn te bereiken via redactie@militairecourant.nl.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een samenwerking met en/of de advertentiemogelijkheden in de Militaire Courant? Stuur dan een e-mail naar info@militairecourant.nl.

Nieuwsoverzicht

Week 13 - Nederland haalt militairen terug uit missiegebieden
Week 12 -Bijleveld: Defensie bereidt zich voor op hulpverlening in strijd tegen corona
Week 11 - Militairen gewond bij oefening

Een abonnement op de Militaire Courant?

Wilt u geen enkele editie van de Militaire Courant missen? Neem dan een abonnement en ontvang de Militaire Courant vier keer per jaar voor slechts € 16,-
De Militaire Courant biedt militair nieuws voor een breed publiek en wordt o.a. verspreid via verschillende militaire musea. Kijk voor de volledige lijst met musea op www.militairecourant.nl/verkrijgbaar.
Edities MC

Samenwerken met de Militaire Courant

In 2020 verschijnen er vier nieuwe edities van de Militaire Courant, in maart, juni, september en december. Wilt u samenwerken met en/of adverteren in de Militaire Courant? Stuur een e-mail naar info@militairecourant.nl voor meer informatie.

Volg de Militaire Courant ook op social media!

facebook twitter instagram youtube