29 april 2020
Ontwerp zonder titel (1)

Welkom bij de Militaire Courant

Nieuws over de 4 en 5 mei-herdenkingen

Vrijheid komt niet vanzelf. Herdenking van de Tweede Wereldoorlog is altijd al belangrijk geweest, maar nu iedereen verplicht zoveel mogelijk binnen blijft, voelt "vrijheid" anders aan. Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid op een andere manier dan gepland.
De 5 mei-lezing met Bondskanselier Merkel kan door de omstandigheden helaas niet doorgaan. Hoewel de veertien Bevrijdingsfestivals ook niet doorgaan, staan de Ambassadeurs van de Vrijheid dit jaar toch stil bij 75 jaar vrijheid. Online en via sociale media laten de ambassadeurs Roxeanne Hazes, Snelle, Lucas & Steve en Kris Kross Amsterdam op 5 mei van zich horen. Het Nationaal Comité hoopt dat heel Nederland zich hier online bij aansluit door via sociale media te laten weten hoe zij stilstaan bij 75 jaar vrijheid. Kijk voor alle actuele informatie over 4 en 5 mei op 4en5mei.nl.

De Militaire Courant informeert een breed publiek over militaire onderwerpen, waarbij bewustwording over het nut en de noodzaak van de krijgsmacht centraal staan.

Kijk voor meer informatie op www.militairecourant.nl
Militaire-Courant-maart-2020_omslag-1
I.v.m. de coronacrisis zijn de militaire musea, scholen etc. tijdelijk gesloten. Wanneer u de Militaire Courant op deze locaties weer kunt ophalen, krijgt u hier melding van.

Recensie: Hitlers geheime Ardennencommando

Michiel-Janzen-cover
Michiel Janzen schreef met Hitlers geheime Ardennencommando een spannend boek dat sterk gebaseerd is op waargebeurde feiten: Operatie Greif onder leiding van SS-kolonel Otto Skorzeny. December 1944, de Belgische Ardennen. Günther Schmidhuber, een Duitse paracommando, staat aan het begin van een uiterst geheime en uiterst gevaarlijke opdracht. Hij moet samen met Duitse commando's de vijandelijke linies infiltreren, verkleed als Amerikaanse soldaat.
Lees verder >>

Huiskamer naast de kazerne

Met zeven vaste locaties in Nederland en een mobiele versie voor inzet bij grote oefeningen in het buitenland biedt ECHOS-Homes een huiselijke plek voor militairen en veteranen om tot rust te komen en elkaar te ontmoeten. In de vestiging in Schaarsbergen heeft de Militaire Courant met algemeen directeur Chris van den Berg een goed gesprek en een dito lunch.
Lees verder >>
Huiskamer naast de kazerne

De Veteraneninstituut Podcast - 'Hoe meer ik kon, hoe groter mijn doelen werden' ~ Stephanie Verhoef

Stephanie Verhoef
In de podcastserie Sportcast van het Veteraneninstituut vertellen veteranen over de rol van sport in hun herstel en revalidatie. In deze aflevering het verhaal van Stephanie Verhoef. Stephanie werd militair om de angst en verlegenheid van haar af te schudden. Als logistiek officier bloeide ze op en kon ze haar organisatietalent uitleven.
Lees verder >>

De gemene deler van cultuur en Defensie

Salima Belhaj is sinds 2016 Kamerlid voor D66. Daarvoor was ze jarenlang actief in de culturele sector. Als woordvoerder van zowel Kunst en Cultuur als van Defensie vertelt zij ons hoe zij een veilig Nederland voor zich ziet. 'Toen ik in de Tweede Kamer kwam, nam ik de Defensieportefeuille over van mijn voorganger.'
Lees meer >>
De gemene deler van cultuur en Defensie
Ladan

Aandacht voor militaire boeken in de Militaire Courant


Elke editie bevat een speciale boekenrubriek. Onze redactie is altijd op zoek naar interessante militaire boeken en/of auteurs. Zij zijn te bereiken via redactie@militairecourant.nl.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een samenwerking met en/of de advertentiemogelijkheden in de Militaire Courant? Stuur dan een e-mail naar info@militairecourant.nl.

Nieuwsoverzicht

Week 17 - Mobiel lab Defensie voor coronatesten
Week 16 - Zr.Ms. Karel Doorman vertrekt naar het Caribisch gebied
Week 15 - Nederlandse bevolking vindt sterke krijgsmacht belangrijker dan ooit

Een abonnement op de Militaire Courant?

Wilt u geen enkele editie van de Militaire Courant missen? Neem dan een abonnement en ontvang de Militaire Courant vier keer per jaar voor slechts € 16,-
De volgende editie van de Militaire Courant verschijnt in juni. De Militaire Courant biedt militair nieuws voor een breed publiek en wordt o.a. verspreid via verschillende militaire musea. Kijk voor de volledige lijst met musea op www.militairecourant.nl/verkrijgbaar.
Edities MC

Samenwerken met de Militaire Courant

In 2020 verschijnen er vier nieuwe edities van de Militaire Courant, in maart, juni, september en december. Wilt u samenwerken met en/of adverteren in de Militaire Courant? Stuur een e-mail naar info@militairecourant.nl voor meer informatie.

Volg de Militaire Courant ook op social media!

facebook twitter instagram youtube