26 mei 2020
amerikaanse-begraafplaats-margraten

Welkom bij de Militaire Courant

Stilte bij herdenking Margraten spreekt luid

Gisteren, maandag 25 mei, was het Memorial Day. Op deze dag worden Amerikaanse gesneuvelde militairen herdacht. Zondag vond echter al op het Netherlands American Cemetery Margraten de Nederlands-Amerikaanse herdenking plaats met slechts enkele hoogwaardigheidsbekleders en representanten van Defensie. "Deze Amerikaanse mannen en vrouwen vergeten wij nooit. De stilte die zij achterlieten, spreekt luid. Zij betaalden de hoogste prijs, voor hun land én onze vrijheid.” - aldus minister Ank Bijleveld-Schouten. Hierna vlogen 4 F-16's in missing-man-formatie over. Kippenvel.
missingmanbewerkt
Militaire-Courant-maart-2020_omslag-1
De meeste militaire musea zijn vanaf 2 juni weer open! Houd onze website in de gaten voor actueel nieuws. Binnenkort kunt u de Militaire Courant op deze locaties weer ophalen.

De volgende editie verschijnt op 22 juni

Wilt u de Militaire Courant ook in de brievenbus? Op 22 juni verschijnt de volgende editie. Kijk onderaan deze nieuwsbrief voor informatie over een abonnement. Degene die suggesties voor de redactie heeft, nodigen we uit contact met ons op te nemen via info@militairecourant.nl.
De Militaire Courant informeert een breed publiek over militaire onderwerpen, waarbij bewustwording over het nut en de noodzaak van de krijgsmacht centraal staan.


Kijk voor meer informatie op www.militairecourant.nl

Factsheet: De Zr.Ms. De Ruyter

Defensie maakt gebruik van materieel dat vaak speciaal is ontwikkeld voor militaire toepassing. Dit keer presenteren wij luchtverdedigings- en commandofregat (LCF) Zr.Ms. De Ruyter. De Zr.Ms. De Ruyter is een van de vier LCF’s van De Zeven Provinciënklasse. Het schip kan een compleet vlootverband beschermen tegen vijandelijke dreigingen vanaf zee en uit de lucht (vliegtuigen én raketten). Lees meer >>
Factsheet: De Zr.Ms. De Ruyter

Eerst zelf ziek, nu verleent hij intensieve zorg aan Covid19-patiënten. Het verhaal van militair anesthesioloog Michel Los

Het Coronavirus heeft het leven van kolonel vliegerarts en anesthesioloog Michel Los drastisch veranderd. Op 4 maart werd hij zelf positief getest op Covid19. Hij was met name in de tweede week ziek: had koorts, koude rillingen en hoestbuien. Inmiddels is hij weer volledig hersteld en waarschijnlijk immuun. Als anesthesioloog speelt hij sinds 23 maart een rol in de bestrijding van het coronavirus.
Lees meer >>
Eerst zelf ziek, nu verleent hij intensieve zorg aan Covid19-patiënten. Het verhaal van militair anesthesioloog Michel Los

De Veteraneninstituut Podcast - 'Na een rondje fietsen kan ik gewoon met mijn gezin mee naar de stad' ~ Bart van der Burg

MdG-VI-Podcast-Bart-01-liggend
In deze aflevering het verhaal van Bart van der Burg. Vader, sporter en marinier. Bart komt op in 1996 en begint met gevangenisbewaking op Curaçao. Daarna biedt hij noodhulp in Honduras, gaat op VN-missie die zich afspeelt op de grens van Ethiopië en Eritrea en komt ook nog terecht in Afghanistan. Luister de aflevering hier >>

In de beeldbank van het NIMH

In de beeldbank van het NIMH, het Nederlands Instituut voor Militaire Historie, is sinds kort een bijzondere collectie persoonskaarten en foto's van het Vrouwen Hulpkorps te zien. Het in 1944 in Groot-Brittannië opgerichte Vrouwen Hulpkorps (VHK) leverde humanitaire hulp tijdens de bevrijding van Nederland.
Lees verder >>
In de beeldbank van het NIMH
Michiel-Janzen-cover

Aandacht voor militaire boeken in de Militaire Courant


Elke editie bevat een speciale boekenrubriek. Onze redactie is altijd op zoek naar interessante militaire boeken en/of auteurs. Zij zijn te bereiken via redactie@militairecourant.nl.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een samenwerking met en/of de advertentiemogelijkheden in de Militaire Courant? Stuur dan een e-mail naar info@militairecourant.nl.

Nieuwsoverzicht

Week 19 - Defensie staat online stil bij slachtoffers
Week 20 - Meer avondoefeningen en topoverleg Defensieministers
Week 21 - De Marine bereidt zich weer voor op operaties

Een abonnement op de Militaire Courant?

Wilt u geen enkele editie van de Militaire Courant missen? Neem dan een abonnement en ontvang de Militaire Courant vier keer per jaar voor slechts € 16,-
De volgende editie van de Militaire Courant verschijnt op 22 juni. De Militaire Courant biedt militair nieuws voor een breed publiek en wordt o.a. verspreid via verschillende militaire musea. Kijk voor de volledige lijst met musea op www.militairecourant.nl/verkrijgbaar.
Edities MC

Samenwerken met de Militaire Courant

In 2020 verschijnen er vier nieuwe edities van de Militaire Courant, in maart, juni, september en december. Wilt u samenwerken met en/of adverteren in de Militaire Courant? Stuur een e-mail naar info@militairecourant.nl voor meer informatie.

Volg de Militaire Courant ook op social media!

facebook twitter instagram youtube