24 juni 2020
Veteranendag_HR-c-Every-Media-Majoor-Fred-Warmer-1

Welkom bij de Militaire Courant

De juni-editie van de Militaire Courant is verschenen

‘Nunc aut nunquam’ is het motto van het Korps Commandotroepen en betekent ‘nu of nooit’. De Militaire Courant ging op bezoek bij majoor Bart van het KCT op de Engelbrecht van Nassaukazerne in Roosendaal en sprak hem over het (vernieuwde) opleidingstraject.

Daarnaast besteden we uiteraard aandacht aan de bijzondere inzet van militairen tijdens de coronacrisis. Juist vanwege beperkende maatregelen zal Veteranendag op 27 juni zonder het gebruikelijke defilé en grootse eerbetoon aan veteranen doorgaan. Het vervangende, ingekorte programma voorziet in een landelijke tv-uitzending met vijf veteranen die hun verhaal doen.

Daarnaast vind je de nieuwe rubriek 'Mijn functie' waarin een persoon bij de krijgsmacht vertelt over zijn leuke werkzaamheden en op de boekenpagina's staan weer interviews en recensies. Lees meer >>
MCjuni20

27 juni: Veteranendag op tv

Vier de Veteranendag thuis mee! De Nederlandse Veteranendag vindt jaarlijks plaats om de veteranen die ingezet zijn in dienst van de vrede, nu en in het verleden, te bedanken. Ook dit jaar was er voor zaterdag 27 juni een groots feest in Den Haag gepland, maar in lijn met de coronamaatregelen zijn de festiviteiten aangepast tot een tv-programma. Dit jaar wordt de Veteranendag in aangepaste vorm georganiseerd, met een programma van 45 minuten in de Ridderzaal voor een kleine groep gasten. Lees meer >>

Militaire Courant zoekt collega's

Het zijn vreemde tijden, maar gelukkig gaan veel dingen gewoon door. Wij werken met een klein team op een kantoor dat ruim genoeg is om de coronamaatregelen te kunnen handhaven.
De Militaire Courant is op zoek naar een Medewerker marketing en verkoop en stagiair(e) redactie en/of marketing.

Als medewerker marketing en verkoop onderhoud je goede relaties met adverteerders en laat je aan het grote publiek weten waar de Militaire Courant voor staat. We zoeken iemand die hier zelfstandig mee aan de slag kan gaan. Een allround talent dus! Interesse en meer informatie nodig? Stuur een bericht naar info@militairecourant.nl.Ben jij op zoek naar een stage waarin jij jouw schrijftalent kunt ontwikkelen of verfijnen? Kijk dan gauw verder! We zoeken een stagiair(e) redactie en/of marketing. Lees meer >>
Held zonder vaderland

Aandacht voor militaire boeken in de Militaire Courant


Elke editie bevat een speciale boekenrubriek. Onze redactie is altijd op zoek naar interessante militaire boeken en/of auteurs. Zij zijn te bereiken via redactie@militairecourant.nl.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een samenwerking met en/of de advertentiemogelijkheden in de Militaire Courant? Stuur dan een e-mail naar info@militairecourant.nl.

De volgende editie verschijnt in september

Wilt u de Militaire Courant ook in de brievenbus? In september verschijnt de volgende editie. Kijk onderaan deze nieuwsbrief voor informatie over een abonnement. Degene die suggesties voor de redactie heeft, nodigen we uit contact met ons op te nemen via info@militairecourant.nl.
De Militaire Courant informeert een breed publiek over militaire onderwerpen, waarbij bewustwording over het nut en de noodzaak van de krijgsmacht centraal staan.


Kijk voor meer informatie op www.militairecourant.nl

Een abonnement op de Militaire Courant?

Wilt u geen enkele editie van de Militaire Courant missen? Neem dan een abonnement en ontvang de Militaire Courant vier keer per jaar voor slechts € 16,-
De volgende editie van de Militaire Courant verschijnt in september. De Militaire Courant biedt militair nieuws voor een breed publiek en wordt o.a. verspreid via verschillende militaire musea. Kijk voor de volledige lijst met musea op www.militairecourant.nl/verkrijgbaar.
3 MC naast elkaar

Samenwerken met de Militaire Courant

In 2020 verschijnen er vier nieuwe edities van de Militaire Courant, in maart, juni, september en december. Wilt u samenwerken met en/of adverteren in de Militaire Courant? Stuur een e-mail naar info@militairecourant.nl voor meer informatie.

Volg de Militaire Courant ook op social media!

facebook twitter instagram youtube