22 december 2020
zebra sword 29 oktober_45

Welkom bij de Militaire Courant

De Militaire Courant-redactie wenst u fijne feestdagen!

We kijken terug op 2020 als een bijzonder jaar. Enerzijds vergde het ook van ons aanpassingsvermogen in de manier van werken, anderzijds hebben we vier mooie uitgaves gemaakt! De redactie ging dit jaar gezwind aan de slag. Onder andere een bezoek aan de Koninklijke Marechaussee, landmachtoefeningen, gesprekken met bedrijven en politici en auteurs stonden op het programma. De eerste plannen voor het nieuwe jaar zijn alweer gesmeed, graag tot ziens!

Voor nu wensen we iedereen een prettig uiteinde en een gelukkig 2021 toe.

Hartelijke groet,
Jan, Mireille, Niels
MC kerstboom

Oefening Zebra Sword: 'Je gaat lachende gezichten zien'

Oefening Zebra Sword: 'Je gaat lachende gezichten zien'
Defensie staat altijd paraat, dus ook in coronatijd. Zebra Sword, een grote landmachtoefening die in Duitsland zou plaatsvinden, kon alleen doorgaan in Nederland. De Militaire Courant was erbij op de Vlasakkers in Amersfoort en zag de bekende ‘can do’-mentaliteit van militairen in uitvoering.
Lees meer >>

Voorproefje: recept van een marinekok

Voorproefje: recept van een marinekok
Zin in een bijzondere kerst- of wintermaaltijd, maar weet je niet goed waar je aan moet denken? Dit recept van de kok van marineschip Zr.Ms. De Zeven Provinciën helpt je op weg. Eet smakelijk!
Lees meer >>

Elbit Systems levert extra digitale soldaatsystemen aan de Koninklijke Landmacht

Elbit Systems levert extra digitale soldaatsystemen aan de Koninklijke Landmacht
Ingezonden persbericht van Elbit Systems: contract van $50 miljoen toegekend voor de levering van extra digitale soldaat systemen aan de Koninklijke Landmacht. Elbit Systems heeft aangekondigd dat het een vervolgcontract van ongeveer $50 miljoen heeft gekregen van het Nederlandse Ministerie van Defensie om de Koninklijke Landmacht (KL) te voorzien van extra digitale soldaat- en voertuigsystemen. Lees meer >>

Oudste veteraan (104) overleden

Oudste veteraan (104) overleden
Paul Moerman, de oudste veteraan van Nederland, is overleden. De veteraan stierf op 4 december, een dag na zijn 104e verjaardag. Grenadier Moerman vocht mee bij de slag van Ypenburg, waar hij 12 kameraden uit dezelfde compagnie verloor. Bij de jaarlijkse Veteranendag droeg hij steevast een lijst met hun namen om zijn nek. Lees meer >>

Een uitgeverij met vleugels

Een uitgeverij met vleugels
Uitgeverij Geromy geeft al jaren boeken uit rondom luchtvaartgeschiedenis en heeft als slogan ‘voor het behoud van het luchtvaarthistorisch erfgoed’. Dat ze nog steeds achter deze slogan staan, laten ze bijvoorbeeld zien met de boeken Silent Key en Luchtvaart 1914-1918. Boeken over de luchtvaart die je als liefhebber gelezen moet hebben! Lees meer >>
34 Cover Een gemakkelijke prooi

Aandacht voor militaire boeken in de Militaire Courant


Elke editie bevat een speciale boekenrubriek. Onze redactie is altijd op zoek naar interessante militaire boeken en/of auteurs. Zij zijn te bereiken via redactie@militairecourant.nl.Uitnodiging tot samenwerking
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een samenwerking met en/of de advertentiemogelijkheden in de Militaire Courant? Stuur dan een e-mail naar info@militairecourant.nl of bel naar 030-2231718.

Een abonnement op de Militaire Courant?

Wilt u geen enkele editie van de Militaire Courant missen? Neem dan een abonnement en ontvang de Militaire Courant vier keer per jaar voor slechts € 16,-.
De volgende editie van de Militaire Courant verschijnt in maart 2021. De Militaire Courant biedt militair nieuws voor een breed publiek en wordt o.a. verspreid via verschillende militaire musea. Kijk voor de volledige lijst met musea op www.militairecourant.nl/verkrijgbaar.
MC 3 nwb naast elkaar dec

Volg de Militaire Courant ook op social media!

facebook twitter instagram youtube