27 januari 2020
Ontwerp zonder titel (6)

Welkom bij de Militaire Courant!

De volgende editie van de Militaire Courant verschijnt in maart

Dit jaar zullen er wederom vier edities van de Militaire Courant verschijnen, maart, juni, september en december. De voorbereidingen voor de maart editie zijn al in volle gang! Heeft u suggesties voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar redactie@militairecourant.nl.

Daarnaast wordt de verspreiding van de Militaire Courant steeds meer vergroot. Wist u bijvoorbeeld al dat de krant o.a. bij verschillende militaire musea gratis te verkrijgen is? Kijk voor de volledige lijst met musea op www.militairecourant.nl/verkrijgbaar/

De Militaire Courant informeert een breed publiek over militaire onderwerpen, waarbij bewustwording over het nut en de noodzaak van het leger centraal staan.

Kijk voor meer informatie op www.militairecourant.nl
Militaire Courant omslag december 2019

Verzwegen Oorlogsjaren

Verzwegen Oorlogsjaren
Gedurende de strijd in de meidagen van 1940 voerden de Duitsers ca. 20.000 Nederlandse militairen in krijgsgevangenschap af naar Duitsland. Op persoonlijk bevel van Hitler keerde deze groep enkele weken later weer terug naar Nederland. Hiermee was het gevaar echter niet geweken.
Lees meer >>

'Het gaat erom dat je jezelf overwint'

De vijfde editie van de Invictus Games vindt komend jaar voor het eerst plaats in Den Haag. Van 9 tot 16 mei 2020 zullen vijfhonderd oud-militairen uit negentien landen laten zien wat zij, ondanks hun mentale of fysieke handicaps, kunnen bereiken. De Militaire Courant spreekt met Mart de Kruif over hoe de Invictus Games naar Nederland zijn gehaald.
Lees meer >>
'Het gaat erom dat je jezelf overwint'

De Scania-trucks van Defensie: Scania 165kN/WLS

De Scania-trucks van Defensie: Scania 165kN/WLS
Defensie maakt gebruik van materieel dat vaak speciaal is ontwikkeld voor militaire toepassing. Dit keer presenteren wij een van de trucks die ontworpen zijn door producent Scania.
Lees meer >>

De EOD is 365 dagen per jaar op missie

Dit jaar bestaat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) precies 75 jaar. Anno 2019 zijn er jaarlijks duizenden meldingen. Iedere dag, 24/7, is de EOD op missie. De Militaire Courant mocht een dag meelopen.
Lees meer >>
De EOD is 365 dagen per jaar op missie

Een abonnement op de Militaire Courant?

Wilt u geen enkele editie van de Militaire Courant missen? Neem dan een abonnement en ontvang de Militaire Courant vier keer per jaar voor slechts € 16,-

Vier edities voor € 16,-

De Militaire Courant biedt militair nieuws voor een breed publiek en wordt o.a. verspreid via middelbare scholen, musea, veteranenorganisaties en boekhandels. Met een abonnement komt de Militaire Courant gewoon bij u thuis!
Be Happy

Samenwerken met de Militaire Courant

In 2020 verschijnen er vier nieuwe edities van de Militaire Courant, in maart, juni, september en december. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een samenwerking met en/of de advertentiemogelijkheden in de Militaire Courant? Stuur dan een e-mail naar info@militairecourant.nl.

Volg de Militaire Courant ook op social media!

facebook twitter instagram 
Logo