24 februari 2020
Ontwerp zonder titel (6)

Welkom bij de Militaire Courant

De nieuwe editie van de Militaire Courant verschijnt 16 maart!

In deze uitgave hebben we onder meer een interview met luitenant-generaal Wijnen, Commandant Landstrijdkrachten. Ook mochten we een kijkje nemen bij ECHOS-Homes. Dit zijn ontmoetingscentra met een inloop- en huiskamerfunctie voor militairen, veteranen en hun thuisfront.

Voor de Militaire Courant staat 2020 in het teken van groei. Zo zijn we begonnen met het introduceren van podcasts, audiobestanden waarin we in gesprek gaan met diverse mensen. Deze zullen op frequente basis op onze website en social mediakanalen verschijnen. Daarnaast plaatsen we elke donderdag een overzicht met het militaire nieuws van de afgelopen week. Heeft u suggesties voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar redactie@militairecourant.nl.

De Militaire Courant informeert een breed publiek over militaire onderwerpen, waarbij bewustwording over het nut en de noodzaak van de krijgsmacht centraal staan.

Kijk voor meer informatie op www.militairecourant.nl
Militaire Courant omslag december 2019

De ideale bijbaan

Zoals zoveel goede ideeën ontstond dat van Defensity College op de achterkant van een bierviltje. Hugo Goedhart, Alfred van der Klis en Erik Noordam zetten in 2016 een gewaagd plan op om het gat tussen Defensie en de maatschappij te overbruggen – door middel van studenten.
Lees meer >>
De ideale bijbaan

Stevig op twee benen

Stevig op twee benen
In 1994 wordt Edwin de Wolf naar Bosnië uitgezonden, waar hij tijdens een patrouille op een mijn stapt en zijn been verliest. Ruim twintig jaar later neemt hij driemaal deel aan de Invictus Games en wint meerdere medailles. Het maakt Edwin tot wat hij nu is: kampioen op één been.
Lees meer >>

Podcast - Admiraal Bauer opent expositie 'Hij of ik' in Nationaal Militair Museum

Donderdag 13 februari opende Commandant der Strijdkrachten Luitenant-admiraal Rob Bauer de tentoonstelling 'Hij of ik', te zien in het Nationaal Militair Museum. Hij vertelt de Militaire Courant onder andere waarom het de moeite waard is om deze expositie te bezoeken.
Luister podcast >>
IMG_8793

Sunset March: Dagelijks eerbetoon aan bevrijders van Nijmegen

Sunset March: Dagelijks eerbetoon aan bevrijders van Nijmegen
Op de plek waar Amerikaanse militairen in 1944 tijdens Operatie Market Garden de Waal bij Nijmegen overstaken, vindt dagelijks de Sunset March plaats. Een veteraan loopt bij het vallen van de avond over stadsbrug De Oversteek, op het ritme van de 48 lantaarnpalen die een voor een gaan branden als eerbetoon aan de 48 gesneuvelden bij de Waaloversteek.
Lees meer >>

Nieuwsoverzicht

Week 8 - Staatssecretaris Visser maakt excuses
Week 7 - 104-jarige veteraan krijgt 70.000 valentijnskaarten
Week 6 - Defensie moet achthonderd vacatures vullen in Havelte en mikt op jongeren

Een abonnement op de Militaire Courant?

Wilt u geen enkele editie van de Militaire Courant missen? Neem dan een abonnement en ontvang de Militaire Courant vier keer per jaar voor slechts € 16,-
De Militaire Courant biedt militair nieuws voor een breed publiek en wordt o.a. verspreid via verschillende militaire musea. Kijk voor de volledige lijst met musea op www.militairecourant.nl/verkrijgbaar.
Be Happy
Water.Zandhappen.Omslag.indd

Aandacht voor uw militaire boeken in de Militaire Courant


Elke editie bevat een speciale boekenrubriek. Onze redactie is altijd op zoek naar interessante militaire boeken en/of auteurs. Zij zijn te bereiken via redactie@militairecourant.nl.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een samenwerking met en/of de advertentiemogelijkheden in de Militaire Courant? Stuur dan een e-mail naar info@militairecourant.nl.

Samenwerken met de Militaire Courant

Volg de Militaire Courant ook op social media!

In 2020 verschijnen er vier nieuwe edities van de Militaire Courant, in maart, juni, september en december. Wilt u samenwerken met en/of adverteren in de Militaire Courant? Stuur een e-mail naar info@militairecourant.nl voor meer informatie.
facebook twitter instagram