Boek ‘De Luchtoorlog 1914-1918’ geeft spectaculair beeld van de ontwikkeling van het luchtwapen

Op 13 november 2018 is het boek van luitenant-generaal buiten dienst dr Dirk Starink over de ontwikkeling van het luchtwapen tijdens de eerste wereldoorlog gepresenteerd. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Geromy en het eerste exemplaar is in ontvangst genomen door luitenant-generaal Dennis Luyt.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) groeide het luchtwapen uit van een eenvoudig hulpmiddel voor verkenning tot een niet mee weg te denken wapensysteem in de massale strijd om de eindoverwinning. Alle luchtmachttaken die we vandaag kennen, vonden hun oorsprong in de Eerste Wereldoorlog en kregen gestalte in de harde praktijk van de strijd in de lucht boven het westelijk front. De vliegtuigbouwers van het eerste uur zagen hun bedrijfstak in die vier oorlogsjaren uitgroeien tot een industrie die bijna 200.000 vliegtuigen voortbracht. De militaire vliegtuigtechnologie ontwikkelde zich enorm en vormde de basis voor de ontplooiing van de burgerluchtvaart tussen de beide wereldoorlogen.

Dit boek gaat over deze ontwikkeling. Naast een beschrijving van het westelijk front, is er ook aandacht voor de fronten in het oosten en het zuiden waar het luchtwapen een minder belangrijke rol heeft gespeeld. Ook de ontwikkelingen in Nederland, hoewel niet betrokken bij de oorlog, komen aan de orde.

Dirk Starink is oud-luchtmachtbevelhebber en militair-luchtvaarthistoricus. Hij geeft vanuit de overvloedige internationale literatuur in dit boek voor het Nederlandse taalgebied een beknopt overzicht van de evolutie van het luchtwapen zoals die zich tijdens de Eerste Wereldoorlog voltrok.

Kijk voor meer informatie op www.geromybv.nl

NIMH_Starink_Omslag

De luchtoorlog 1914-1918
Dirk Starink
Uitgeverij Geromy
€ 34,50
ISBN 9879082858112

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.