Bronbeek viert 155-jarige bestaan met veteranenexpositie

Het Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen Bronbeek viert in 2018 het 155-jarige bestaan met de expositie ‘Verlangen. Vrijheid. Kameraadschap. Een ontmoeting met veteranen’. Hiervoor heeft het Veteraneninstituut onder meer 15 bewoners van Bronbeek geportretteerd. Ridder der Militaire Willems-Orde, majoor Marco Kroon, opende gistermiddag deze expositie.

Aan de hand van de universele thema’s verlangen, vrijheid en kameraadschap geeft de expositie een indruk van de ervaringen van veteranen en hoe ze daarop terugkijken. In het bijzonder is er aandacht voor de tegenwoordige bewoners van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen Bronbeek en hoe zij het wonen op Bronbeek beleven. De expositie kwam tot stand in een nauwe samenwerking van Museum Bronbeek met het Veteraneninstituut en de Stichting Veteranenkunst.

Zij willen zo bij een breed publiek empathie en waardering voor veteranen bevorderen. In de tentoonstelling worden onder meer 15 veteranen geportretteerd in foto’s, interviewfragmenten en levensbeschrijvingen. Verder omvat zij circa 35 schilderijen en ruimtelijk werk, gemaakt door veteranen; twee installaties staan buiten op het landgoed.

(Bron: Veteraneninstituut)

Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor meer informatie over het interview project.
Klik hier voor meer informatie over het Veteraneninstituut.

meneer-van-rijswijk-web24januari2018Bronbeek_260 (1)

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.