Burgers en militairen, voor vrede en veiligheid

Defensie heeft het beste team van militairen en burgermedewerkers. Of het nu gaat om uitgebreide missies, het aankopen van grote hoeveelheden materieel, om cybersecurity of onderhoudstechniek. In dat team zitten dus specialisten op militair gebied, maar ook op veel andere terreinen, want niet iedereen hoeft militair te zijn. Daarom zijn 15.000 van de 60.000 specialisten bij Defensie burgermedewerkers.

 

Naam: Roxsanne Jansen
Functie: Projectleider
Werkzaam bij Defensie sinds: 2008

Wat houdt je functie in?
Vanuit de Luchtmacht ontwikkelen we met een team van eigen specialisten eigen Defensie satellietcapaciteit, in samenwerking met de opdrachtgever, de industrie en kennisinstituten.

Wat spreekt je aan in het werken bij Defensie?
Veelzijdigheid, uitdaging en kansen. Doordat je te maken hebt met militairen die wereldwijd worden ingezet, ontwerp je meestal producten die bijvoorbeeld in Mali kunnen functioneren maar ook in Noorwegen. Dit geeft uitdaging en maakt het technisch interessant.

Bij Defensie kun je alle kanten op. Je ontwikkelt jezelf en je voorkeuren. Zo ben ik begonnen als pantserinfanterist, ben daarna naar de techniek gegaan als monteur, doorontwikkeld als development 3D-ontwerper en ben vervolgens projectleider geworden. Bij Defensie hoef je niet stil te staan, maar kun je je ook als burger oneindig ontwikkelen.

 Naam: Brian Wolvers
Functie: Applicatiebeheerder
Werkzaam bij Defensie sinds: 1992

Wat houdt je functie in?
Ik ben applicatiebeheerder voor de intranettoepassing DIDO. Deze toepassing is beschikbaar voor alle Defensiemedewerkers en wordt gebruikt voor het aanvragen van dienstreizen, vergoeding woon-werkverkeer en het declareren van gemaakte kosten.

Wat spreekt je aan in het werken bij Defensie?
Tijdens het vervullen van mijn militaire dienstplicht had ik al kennis gemaakt met de Defensieorganisatie en dat is destijds goed bevallen. Daarbij onderschrijf ik de kernwaarden van Defensie – nu, als vader van een gezin, misschien zelfs nog meer dan 26 jaar geleden toen ik net bij Defensie begon.

 

Naam: Jeroen Burggraaff
Functie: Inkoper
Werkzaam bij Defensie sinds: 2009

Wat houdt je functie in?
Ons bedrijf onderhoudt de schepen, onderzeeboten en diverse systemen van de Marine. Specialistisch werk aan hightechinstallaties als voorstuwing, elektronica en wapensystemen aan boord. Als leidinggevende van de inkoopsectie voor werktuigbouw en scheepsbouw is het mijn verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de juiste spullen tegen de beste prijs worden ingekocht en op tijd worden afgeleverd.

Wat spreekt je aan in het werken bij Defensie?
Dat ik er met mijn mensen voor zorg dat we de juiste leveranciers contracteren voor de juiste goederen of diensten zodat de Marine sneller en beter ingezet kan worden. De combinatie van operationele hectiek en de meer strategische aspecten van mijn werk maken het heel afwisselend. Maar ook de inhoudelijke diversiteit is leuk.

 

Amersfoort, 22 maart 2018
Twee medewerkers van het SATS (Systemen, Applicaties, Trainers en Simulatoren) aan het werk in de serverruimte waar testapparatuur staat opgesteld.

Foto’s: Ministerie van Defensie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.