Dare to stand: suppen voor het goede doel

Achter de naam Dare to stand gaat Patrick van Eldert schuil: Surfivor, oud-marinier en in 2016 gediagnosticeerd met een complex Posttraumatische Stressstoornis (ofwel PTSS).

Dag in dag uit worden onze helden van defensie, politie, brandweer en ambulance geconfronteerd met heftige situaties en schokkende gebeurtenissen. Niet iedere militair en hulpverlener komt hier zonder kleerscheuren vanaf. Vrijheid en veiligheid is niet vanzelfsprekend. 

Helaas is er nog altijd te weinig onderzoek, erkenning en hulp voor onze mannen en vrouwen met PTSS. Al een aantal jaar stijgt het aantal meldingen van veteranen en hulpverleners met een beroepsgerelateerde Posttraumatische Stressstoornis explosief, wat betekent dat steeds meer mensen de moed vinden om deze aandoening aan te pakken. Toch vinden ze vaak niet de hulp die ze verdienen. 
Daarom is het tijd om op te staan en hier iets aan te doen!

Surfen in plaats van medicatie
Surfen is een effectieve en bewezen manier om leven met PTSS dragelijker te maken.
In een hersteltraject combineert surftherapie de therapeutische elementen van de oceaan met het avontuur en de uitdaging van het surfen.

De surfinstructeurs en therapeuten van stichting Surfivor zorgen voor professionele begeleiding en een veilige omgeving. Vanuit deze basis leren de deelnemers stress en angst los te laten en beter om te gaan met prikkels en vermoeidheid. Hiermee wordt hun zelfvertrouwen versterkt en kunnen ze weer beter omgaan met de sociale interacties in onze maatschappij. 

Surftherapie werkt
Hoe weet ik dat het effectief is? Ik heb in 2021 met heel veel plezier en succes het 6-weekse programma van stichting Surfivor mogen doorlopen. Zonder deze therapie had ik nooit gestaan waar ik nu sta.

De geweldige mannen en vrouwen van Surfivor hebben het mede mogelijk gemaakt dat ik, tegen al mijn verwachtingen in, op 30-jarige leeftijd begonnen ben met de opleiding HBO-verpleegkunde én dat ik weer vol goede moed naar de toekomst kan kijken.

Sup mee op zaterdag 16 juli
Of je al een ervaren supper bent of nog nooit op een board hebt gestaan, het maakt allemaal niets uit tijdens de DARE TO STAND SUP TOUR 2022!
Samen met ervaren instructeurs gaan we er een gezellige dag van maken. En niet zomaar een gezellige dag, door jouw deelname aan deze tour help je onze veteranen en hulpverleners met PTSS. De volledige opbrengst gaat namelijk naar stichting Surfivor.

220 km in 5 dagen SUPPEN voor Stichting Surfivor
Jaarlijks helpt Surfivor zo’n 50 veteranen, hulpverleners en daarmee ook hun familie om hun leven weer op de rit te krijgen. Helaas wordt surftherapie (nog) niet vergoed door de zorgverzekeraar waardoor Surfivor volledig afhankelijk is van donateurs en sponsoren.

Om zoveel mogelijk hulpverleners het programma van Surfivor aan te kunnen bieden en meer PTSS-awareness te creëren neem ik deel aan de SUP11 City Race om via deze weg zoveel mogelijk donaties in te zamelen. 
Deze race is met zijn 220km in slecht 5 dagen de langste SUP-etapperace ter wereld!

Waarom een SUP-race?
De natuur is nog altijd de baas en helaas waren er niet altijd golven tijdens de therapiesessies. Een perfect alternatief was het pakken van een SUP-board en daarmee de zee op peddelen. Door de aard van de SUP11 City Race is dit voor mij dé manier om zoveel mogelijk aandacht en hopelijk ook donaties te werven waarmee Surfivor minimaal 50-100 lotgenoten kan helpen uit de problemen te komen. Want dat is hard nodig…

Help jij ook mee? Steun de actie via www.daretostand.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.