De december-editie van de Militaire Courant is verschenen!

In oktober ging operatie Zebra Sword van start: een grootschalige oefening van de Koninklijke Landmacht. Hoe gaat het oefenen met zoveel mensen in coronatijden? De Militaire Courant ging op bezoek bij het 44 Pantserinfanteriebataljon en zag een oefening van dichtbij. 

Verder spreken we met Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid voor de SP met de Defensieportefeuille in beheer. In 2021 neemt ze afscheid van de Kamer. Wat blijft haar bij van haar werkbezoeken bij Defensie? 
Een LO&sportinstructeur vertelt uitgebreid over zijn leuke en veelzijdige werk in ‘Mijn functie’. Er komt veel meer bij kijken dan zomaar bewegingslessen organiseren, want hij waakt wel over het lichamelijk welzijn van de militair. Ook komt aan bod hoe jij in die functie terecht kunt komen! 
Tijdens Zebra Sword werd en passant een nieuw wapen binnen de landmacht opgericht: het Wapen van de Informatiemanoeuvre. Wat houdt dit in?

Ook besteden we in de Militaire Courant weer aandacht aan bedrijven. Deze keer de stichting NIDV (Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid), die fungeert als spil tussen bedrijfsleven en Defensie. Ook gaan we in gesprek met cyber security-bedrijf Northwave, die werd bekroond met de prijs voor Beste Reservistenwerkgever.

Verder komt de film De Slag om de Schelde, een van de grootste Nederlandse filmproducties ooit, in de bioscoop. Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie neemt je in uniek beeldmateriaal mee naar de bombardementen op Zeeland.
Musea openen met het jaar 2021 in zicht nieuwe tentoonstellingen. Deze keer is het Marechausseemuseum in Buren aan de beurt om daarover te vertellen.  

Het boekenkatern is speciaal voor de wintermaanden uitgebreid, voor het geval je knus binnen kunt zitten en/of cadeautips nodig hebt. Deze keer spreken we met Leo Bormans en Qadir Nadery over De knikkers van Qadir, waarin Qadirs leven in en vlucht uit Afghanistan centraal staat. Ook hebben we een gesprek met Norman Jansen, die naast zijn werk bij de Koninklijke Marechaussee graag het schrijversvak in duikt om mensen te vertellen over criminele zaken die hij – helaas – meemaakt.   

De redactie wenst iedereen veel leesplezier! 
Benieuwd waar je de Militaire Courant onder andere kunt ophalen? Klik dan hier

10 gedachten over “De december-editie van de Militaire Courant is verschenen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.