De juni-editie van de Militaire Courant is verschenen! 

In de juni-editie van de Militaire Courant kijken we uit naar de Nederlandse Veteranendag, die plaatsvindt op 25 juni. Op het Malieveld geven we met een groot publiek erkenning en waardering aan veteranen die zich tijdens missies voor ons land ingezet hebben. 

De Militaire Courant neemt op Veteranendag een speciale hoek voor haar rekening: de huiskamer in het Veteranentheater. Hier kun je (veteranen)auteurs van militaire boeken ontmoeten en hun boeken kopen. Lees wie er komen en houd vooral onze socials in de gaten. 

Recentelijk werd de Defensienota van het kabinet gepresenteerd. Na jarenlange bezuinigingen krijgt Defensie er veel geld bij. Hoe valt dit in de politiek? We spreken met PvdA-Tweede Kamerlid Kati Piri. 

De laatste maanden komt Schiphol vaak in het nieuws omtrent wachtrijen en personeelstekorten. Dat is de economische kant van het Schipholbedrijf. Maar hoe werkt de Koninklijke Marechaussee daar eigenlijk? We liepen mee! 

Ook waren we aanwezig bij de afronding van een veertig weken durende opleiding voor onderofficieren van de Koninklijke Militaire School. Hoe was de eindmars en hoe beleefden de militairen de leerzame tijd? 

Marco Kroon is terug met een nieuw boek: Nassau Two Zero. We interviewden hem over de noodzaak van dit verhaal en over zijn beleving van de afgelopen jaren.  

Verder leest u informatie en ziet u beelden van de Manticore, is er een interview met een reservist en nog veel meer. 

Veel leesplezier en hopelijk tot ziens op het Malieveld tijdens Veteranendag!

2 gedachten over “De juni-editie van de Militaire Courant is verschenen! 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.