De juni-editie van de Militaire Courant is verschenen!

Juni staat in het teken van de Nederlandse Veteranendag, die dit jaar op zaterdag 26 juni plaatsvindt. In deze editie vindt u het programma van die dag en een actueel veteranenverhaal. Ook dit jaar volgen we tv-uitzendingen in plaats van een groot treffen op het Malieveld, maar volgend jaar maken we het weer goed!   

Verder volgde de redactie een les in het vernieuwde ZHKH-protocol. ZHKH staat voor Zelfhulp kameradenhulp en wordt door iedere militair geleerd. Wat gebeurt er als je op het slagveld gewond raakt? En wat zijn de verschillen met EHBO? We zochten het uit. 

In de tweede aflevering van de Militaire Courant podcast was luitenant-generaal Dennis Luyt van de Koninklijke Luchtmacht te gast. Wat waren zijn drijfveren gedurende zijn loopbaan? In de krant leest u een weergave van het gesprek, dat verder te horen is in de podcastapps.  

In ‘Mijn functie’ vertelt ritmeester Rob Sloekers over zijn bijzondere baan: Accountmanager Music bij Staf Militaire Muziek. Hij verzorgt onder meer alle muziek op Veteranendag.  
Voor het politieke interview hebben we Aukje de Vries, voorzitter van de Vaste Commissie Defensie van de Tweede Kamer, gevraagd naar het reilen en zeilen van de VCD.  

Heeft u al van de SNMCMG-1 gehoord? Dit internationale vlootverband heeft een mijnenbestrijdingstaak in de Noordzee en Baltische Zee en stond in het afgelopen voorjaar onder leiding van de Nederlandse commandant KLTZ Jan Wijchers. We kregen een indruk van de deelname van het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Zierikzee middels gesprekken met verschillende personen. 

In de militaire boekenbijlage leest u interviews met Niels Roelen over zijn debuutroman Zwarte vogel, waarin de vriendschap tussen twee oud-militairen centraal staat. Ook ziet u het verhaal van Patrick van der Wal, die zijn persoonlijke ervaringen met PTSS neerpende in Gevangen in gevoel.  
 
De redactie wenst iedereen veel leesplezier!  
Benieuwd waar je de Militaire Courant onder andere kunt ophalen? Klik dan hier.  

5 gedachten over “De juni-editie van de Militaire Courant is verschenen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.