Nieuwe editie Militaire Courant is verschenen

‘Zonder “can do”-mentaliteit kom je er niet.’ Voor deze zevende editie van de Militaire Courant brachten we samen met luitenant-generaal Wijnen, Commandant der Landstrijdkrachten een bezoek aan het cadettenbivak van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda. Dezelfde plek waar cadet Wijnen 35 jaar geleden zijn militaire carrière begon.

Daarnaast spraken we met Salima Belhaj, Kamerlid voor D66. Jarenlang was ze actief in de culturele sector, nu is ze onder meer woordvoerder van Defensie. Zij vertelt ons hoe dat zo is gekomen en hoe ze een veilig Nederland voor zich ziet.

Verder besteden we aandacht aan ECHOS-Homes. Met zeven vaste locaties in Nederland en een mobiele versie voor inzet bij grote oefeningen in het buitenland bieden zij een huiselijke plek voor militairen en veteranen om tot rust te komen en elkaar te ontmoeten. Algemeen directeur Chris van den Berg vertelt ons meer over deze militaire tehuizen.

Tot slot bezochten we Thales in Hengelo, waar Gerrit van Tilborg ons bijpraat over de aanschaf van vijf Type 31 fregatten, en leren we over de geschiedenis van de Kanselarij der Nederlandse Orden, de plek waar het toekennen van koninklijke onderscheidingen aan burgers en militairen wordt begeleid.

Speciale aandacht voor boeken
In het boekenkatern bespreken we onder meer Breguet Atlantic van Martin de Boer, over de geschiedenis van het vliegtuig dat van 1969 tot 1984 in gebruik was bij de marineluchtvaartdienst en recenseren we Owen en de soldaat.

I.v.m met de coronacrisis zijn de militaire musea, scholen etc. tijdelijk gesloten. Wanneer u de Militaire Courant op deze locaties weer kunt ophalen, krijgt u hier melding van.

7 gedachten over “Nieuwe editie Militaire Courant is verschenen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.