De maart-editie van de Militaire Courant is verschenen! 

Na een lange periode die grotendeels in het teken stond van Covid19, zijn de nieuwsuitzendingen gevuld met de Russische inval in Oekraïne. In de Militaire Courant aandacht voor de NAVO-oefening enhanced Forward Presence in Litouwen. 

We kijken ook vooruit: in april zullen de Invictus Games na twee keer uitstellen nu toch echt in Den Haag plaatsvinden. De Invictus Games werden in 2014 voor het eerst op initiatief van prins Harry georganiseerd voor gewonde (oud-)militairen in het Britse Gemenebest. Sindsdien hebben zich steeds meer landen aangesloten. Waar doet de Nederlandse selectie aan mee en wie zijn de sporters? We gaan in gesprek met zitvolleyballers Wouter en Bart, die beide met veel plezier in de Invictus-selectie zitten en over hun persoonlijke (revalidatie)doelen vertellen.  
 
Het tv-programma Kamp van Koningsbrugge is nu afgelopen en we weten wie het hele traject succesvol doorlopen hebben. Een korte terugblik. 
Eén van de instructeurs die je zag in de uitzendingen, heeft een boek geschreven: Dai Carter. In Nu of nooit geeft hij de lessen die hij leerde uit zijn commandotijd door aan jou! We gingen met hem in gesprek over commandoskills, de elementen waaruit ‘mentale kracht’ bestaat en een stukje persoonlijke reflectie.  

Wat verder ter sprake komt: een VEVA-student van het ROC Mondriaan vertelt over zijn opleiding en waarom meer jongeren dit zouden moeten overwegen. Voor hem en zijn klasgenoten biedt de oorlog in Oekraïne extra motivatie om door te gaan. Ook zijn we op bezoek geweest bij Groenendijk Bedrijfskleding die defensiebreed de gevechtslaarzen levert; lichten we de Vector van Defenture uit en vertelt in ‘Mijn functie’ een wachtmeester van de marechausseebrigade Oostgrens-Noord over zijn diensten. 

Aangevuld met boekrecensies en columns, heeft u straks weer een volle Militaire Courant in handen. Veel leesplezier! 

Reageren op de krant? Laat een bericht achter via onze sociale media Instagram, Twitter, Facebook en LinkedIn of stuur de redactie bericht via redactie@militairecourant.nl. 

Cover maart 2022

6 gedachten over “De maart-editie van de Militaire Courant is verschenen! 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.