De maart-editie van de Militaire Courant is verschenen!

Het is tijd om even terug te blikken op het afgelopen jaar. Dat doen we in een uitvoerig gesprek met Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Martin Wijnen. Ook spreken we met twee militair verpleegkundigen die zich in het heetst van de coronastrijd in Nederland hebben ingezet. 

Verder ging op 1 januari het vernieuwde Nederlands Veteraneninstituut van start, waarin verschillende organisaties zijn samengevoegd. De Militaire Courant sprak met directeur-generaal Paul Hoefsloot over de rol van het instituut in de samenleving. 
In de rubriek ‘Mijn functie’ deze keer iemand die als burgermedewerker bij Defensie werkt: een wachtcommandant bij DBBO, de Defensie Bewakings- en Beveiligingsorganisatie. 
Met het verschijnen van de krant zijn de verkiezingen net achter de rug. Online hebben we de ‘militaire stemwijzer’ gepubliceerd, met de Defensiestandpunten van de verschillende politieke partijen. Hoe kijkt de voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, eigenlijk naar de debatten? Ze maakt tenslotte alles mee. In deze editie leest u een interview met haar.  
Speciale aandacht in de krant voor een onderzoeksproject dat door het NIMH geïnitieerd wordt. Ruim 32.000 koopvaardijkaarten van mannen die in de Tweede Wereldoorlog voor de geallieerden op zee voeren, zijn bewaard gebleven maar nog nooit onderzocht. Helpt u mee de Nederlandse koopvaardij in kaart te brengen? 
Wederom aandacht voor bedrijven! Deze keer gingen we op bezoek bij Unlimited You, waar je trainingen en teambuildings kunt boeken met een special forces-sfeer. Ook spreken we met Andrea Lapère, het gezicht van en brein achter Stratego.work. Zij gaf een boek uit met verhalen die illustreren wat Een gezonde dosis militair DNA is. 
In het boekenkatern vind je verder recensies van onder meer De wintervesting van Neal Bascomb en Joodse soldaten in Duitse dienst van Bas de Groot. 

De redactie wenst iedereen veel leesplezier! 

maart 2021

4 gedachten over “De maart-editie van de Militaire Courant is verschenen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.