De Militaire Courant editie december 2019 is verschenen!

31 oktober 2019 was het zover: de 1e operationele F-35 die in nederland wordt gestationeerd, landde rond 15.30 op vliegbasis leeuwarden. Het is de beste straaljager die op dit moment beschikbaar is. een historisch moment. In deze editie van de Militaire courant spreken wij met Luitenant-kolonel vlieger Ian en sergeant monteur Albert, waaruit blijkt dat vliegen een teamprestatie is.

De F-35 is niet het enige wat naar Nederland is gehaald. In 2020 zal het Zuiderpark, Sportcampus en de stad Den Haag het middelpunt zijn van de Invictus Games. Vijfhonderd oud-militairen uit negentien landen laten zien wat zij, ondanks hun fysieke of mentale handicaps, kunnen bereiken. Luitenant-generaal Mart de Kruif vertelt over het organiseren van zo’n groot evenement.

Daarnaast bracht de Militaire Courant een bezoek aan Defensity College, een manier om studeren en werken bij Defensie te combineren, en aan de Explosieven Opruimingsdienst Defensie, een eenheid die iedere dag, 24/7, op missie is. Uit deze verhalen wordt wederom duidelijk: bij de verschillende onderdelen van de krijgsmacht draait het allemaal om teamwork!

Op de boekenpagina’s besteden we onder meer aandacht aan Edwin de Wolf. Hij stapt tijdens een patrouille op een mijn een verliest een been. Ruim twintig jaar later neemt hij driemaal deel aan de Invictus Games en wint meerdere medailles. Het maakt Edwin tot wat hij nu is: kampioen op één been. Ook namen we een kijkje bij de Sunset March, waarvan vanwege het vijfjarige jubileum foto’s, interviews en de ontstaansgeschiedenis zijn gebundeld in een boek. Ten slotte blikken we terug op wat er over bleef van de Koude Oorlog in een bespreking van Frank Westermans De wereld volgens Darp.

Benieuwd waar u uw Militaire Courant onder andere kunt ophalen? Klik dan hier.

Foto: Ministerie van Defensie

6 gedachten over “De Militaire Courant editie december 2019 is verschenen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.