De Militaire Courant editie juni 2020 is verschenen!

‘Nunc aut nunquam’ is het motto van het Korps Commandotroepen en betekent ‘nu of nooit’. De Militaire Courant ging op bezoek bij majoor Bart van het KCT op de Engelbrecht van Nassaukazerne in Roosendaal en sprak hem over het (vernieuwde) opleidingstraject.

Daarnaast besteden we uiteraard aandacht aan de bijzondere inzet van militairen tijdens de coronacrisis. Er is veel gebeurd, opleidingen werden stopgezet en plotseling was bijstand aan het Caribisch deel van het Koninkrijk nodig. Nu de maatschappij weer richting het normale leven gaat, is het een goed moment om terug te blikken.
Daarom zie je deze keer ook extra informatie over de militaire musea die hun deuren weer hebben geopend.

Juist vanwege de coronacrisis zal Veteranendag op 27 juni zonder het gebruikelijke defilé en grootse eerbetoon aan veteranen doorgaan. Het vervangende, ingekorte programma voorziet in een landelijke tv-uitzending met vijf veteranen die hun verhaal doen. Bij de Militaire Courant lees je in deze editie alle informatie daarover.

Vanaf nu vind je in elke editie de rubriek ‘Mijn functie’. Er zijn binnen de krijgsmacht zoveel interessante functies, maar niet altijd is duidelijk wat deze inhouden. Daarom vragen we iemand op de werkvloer te vertellen over zijn werkzaamheden. Deze keer: Matroos Roy over zijn leukste bezigheden bij de Operationele Dienst van de Koninklijke Marine.

Op de boekenpagina’s bespreken we onder meer het stripboek De Splitsing van Sylvain Runberg en Joan Urgell, Hitlers geheime Ardennencommando van Michiel Janzen en spreken we Glen Mitchell over het Engelstalige boek A Bad Penny Always Comes Back.

Benieuwd bij welke musea je de Militaire Courant kunt ophalen? Klik dan hier.

Voorkant editie juni 2020

4 gedachten over “De Militaire Courant editie juni 2020 is verschenen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.