De Militaire Courant editie september 2020 is verschenen!

De Koninklijke Marechaussee is ‘de oren en ogen aan de grens’, maar hoe gaan de marechaussees te werk? De Militaire Courant kreeg een inkijkje in een belangrijk onderdeel van het takenpakket en was aanwezig bij een controle Mobiel Toezicht Veiligheid aan de grens. 

Verder spreken we met Klaas Henk Ubels, de hoofdkrijgsmachtpredikant binnen de Diensten Geestelijke Verzorging. Een uniek en open gesprek over de groeiende rol van geestelijke ondersteuning binnen Defensie. 
Vanaf september 2019 stond het jaar in het teken van de viering van 75 jaar vrijheid na de Tweede Wereldoorlog. Met Gerdi Verbeet, voorzitter van Nationaal Comité 4 en 5 mei, blikken we terug op de herdenkingen én kijken we vooruit naar de afsluitende mijlpaal: de oprichting van de Verenigde Naties in oktober 1945. 
Tom van den Nieuwenhuijzen zit sinds mei in de Tweede Kamer voor de GroenLinks-fractie. Hij vertelt ons hoe hij de Defensieportefeuille wil invullen: met aandacht voor duurzaamheid en milieu en niet te vergeten een vleugje persoonlijke interesse.
In de vaste rubrieken ‘Mijn functie’ en de factsheet lees je over het werk van een Specialist vliegtuigonderhoud op vliegbasis Volkel en de Kodiak die door de Genie gebruikt wordt.
Op de boekenpagina’s bespreken we onder meer Onvoorspelbaar verleden van Nikko Norte en De missie Mali van Reinout Sterk en interviewen we Bob Dros over zijn – in het kort – Encyclopedia, waarin zijn enthousiasme voor luchtvaartplaatjes tot uiting komt.   

De redactie wenst iedereen veel leesplezier! 
Benieuwd waar je de Militaire Courant onder andere kunt ophalen? Klik dan hier

11 gedachten over “De Militaire Courant editie september 2020 is verschenen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.