De Militaire Courant verschijnt op 13 september

Geen sprake van komkommertijd deze zomer, er was veel droevig nieuws rond Afghanistan. Markeert de terugtrekking van de buitenlandse militairen het einde van een tijdperk? En was de missie zinvol en nuttig? We spreken erover met humanistisch geestelijk verzorger Erwin Kamp, tevens Hoofdkrijgsmachtraadsman. 

 
Afghanistan komt onvermijdelijk vaker terug in de krant. Bijvoorbeeld in het interview met Derk Boswijk, Tweede Kamerlid voor de CDA. Hij meent dat we, politiek en maatschappij tezamen, onszelf een spiegel moeten voorhouden. 

Reflecteren, maar dan met andere mensen, gebeurt ook bij de workshops van stichting Onbekende Helden. Met de vraag ‘Wie ben ik’ gaan veteranen aan de slag, zodat zij verder geholpen kunnen worden in het werkende leven. We spraken met coaches Klazina, Ap en Rob over het coachingsproces. 
 
In de rubriek ‘In bedrijf’ staat deze keer de afdeling maritieme veiligheid van TNO centraal. Welk onderzoek wordt er zoal gedaan voor Defensie en wat zijn de gevaren van de toekomst? 
Juni jl. werd er bij de Koninklijke Landmacht een nieuwe eenheid opgericht: de CEMA-compagnie.  Voor de functieomschrijving hebben we ditmaal een Subject Matter Expert, cyberspecialist, bereid gevonden om te vertellen over zijn werk bij de Cyber ElectroMagnetic Activitieseenheid.  
 
In het boekenkatern valt ook nu weer genoeg te lezen. Ten eerste spraken we Sander Aarts over Missie Mindset en Unbreakable Academy, waar hij trainingen aanbiedt op het gebied van weerbaarheid, leiderschap en teambuilding. Ook recenseren we de strips van Nicolas Malfin, Cézembre, over het gelijknamige Franse eiland in de Tweede Wereldoorlog. Verder leest u informatie over de Veteranenscheurkalender 2022, die spoedig in de winkels ligt. 

De redactie wenst iedereen veel leesplezier!  
Benieuwd waar je de Militaire Courant onder andere kunt ophalen? Klik dan hier

mcjun21

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.