De Militaire Courant verschijnt op 14 december!

In oktober ging operatie Zebra Sword van start: een grootschalige oefening van de Koninklijke Landmacht. Hoe gaat het oefenen met zoveel mensen in coronatijden? De Militaire Courant ging op bezoek bij het 44 Pantserinfanteriebataljon en zag een oefening van dichtbij. 

Verder spreken we met Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid voor de SP met de Defensieportefeuille in beheer. In 2021 neemt ze afscheid van de Kamer. Wat blijft haar bij van haar werkbezoeken bij Defensie? 
Een LO&sportinstructeur vertelt uitgebreid over zijn leuke en veelzijdige werk in ‘Mijn functie’. Er komt veel meer bij kijken dan zomaar bewegingslessen organiseren, want hij waakt wel over het lichamelijk welzijn van de militair. Ook komt aan bod hoe jij in die functie terecht kunt komen! 
Tijdens Zebra Sword werd en passant een nieuw wapen binnen de landmacht opgericht: het Wapen van de Informatiemanoeuvre. Wat houdt dit in?
Musea openen met 2021 in zicht nieuwe tentoonstellingen. Deze keer is het Marechausseemuseum in Buren aan de beurt om daarover te vertellen.  
Het boekenkatern is speciaal voor de wintermaanden uitgebreid, voor het geval je knus binnen kunt zitten en/of cadeautips nodig hebt. Deze keer spreken we met Leo Bormans en Qadir Nadery over De knikkers van Qadir, waarin Qadirs leven in en vlucht uit Afghanistan centraal staat. Ook hebben we een gesprek met Norman Jansen, die naast zijn werk bij de Koninklijke Marechaussee graag het schrijversvak in duikt om mensen te vertellen over criminele zaken die hij – helaas – meemaakt.   

Mogelijkheden voor samenwerking
Heeft u een vraag of suggestie voor de redactie? Neem contact op met Mireille Bregman via redactie@militairecourant.nl.
Adverteren is ook mogelijk! Hierover kan Jan Louwers u meer vertellen, stuur een bericht naar productie@militairecourant.nl of bel naar +31 (0)30-2231718.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.