De Militaire Courant verschijnt op 14 maart 

Na een lange periode die grotendeels in het teken stond van Covid19, zijn de nieuwsuitzendingen ineens gevuld met de Russische inval in Oekraïne. Daar kunnen we in de Militaire Courant niet omheen, dus vindt u daarover informatie in deze maart-editie. 

We kijken ook vooruit: in april zullen de Invictus Games na twee keer uitstellen nu toch echt in Den Haag plaatsvinden. De Invictus Games werden in 2014 voor het eerst op initiatief van prins Harry georganiseerd voor gewonde (oud-)militairen in het Britse Gemenebest. Sindsdien hebben zich steeds meer landen aangesloten. Waar doet de Nederlandse selectie aan mee en wie zijn de sporters? We gaan in gesprek met zitvolleyballers Wouter en Bart, die beide met veel plezier in de Invictus-selectie zitten en vertellen over hun persoonlijke (revalidatie)doelen.  
 
Wanneer de Militaire Courant verschijnt, weten we welke deelnemers van het tv-programma Kamp van Koningsbrugge het hele traject succesvol doorlopen hebben. Een korte terugblik. 
Eén van de instructeurs die je zag in de uitzendingen, heeft een boek geschreven: Dai Carter. In Nu of nooit geeft hij de lessen die hij leerde uit zijn commandotijd door aan jou! We gingen met hem in gesprek over commandoskills, de elementen waaruit ‘mentale kracht’ bestaat en een stukje persoonlijke reflectie.  

Wat verder ter sprake komt: een VeVa-student van het ROC Mondriaan vertelt over zijn opleiding en waarom meer jongeren dit zouden moeten overwegen; op bezoek bij Groenendijk Bedrijfskleding die defensiebreed de gevechtslaarzen levert; de Vector van Defenture uitgelicht en een wachtmeester van de marechausseebrigade Oostgrens-Noord vertelt over zijn functie. 

Aangevuld met boekrecensies en columns, kunt u weer een volle Militaire Courant verwachten. Nog een week, dan is het zover! 

Laatste kans voor adverteren  
Adverteren is nog mogelijk! Hierover kan Jan Louwers u meer vertellen, stuur een bericht naar productie@militairecourant.nl of bel naar +31 (0)30-2231718. 

Cover december 2021

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.