Een uitgeverij met vleugels

Uitgeverij Geromy geeft al jaren boeken uit rondom luchtvaartgeschiedenis en heeft als slogan ‘voor het behoud van het luchtvaart historisch erfgoed’. Dat ze nog steeds achter deze slogan staan, laten ze bijvoorbeeld zien met de boeken Silent Key en Luchtvaart 1914-1918Boeken over de luchtvaart die je als liefhebber gelezen moet hebben. 

Silent Key – Cornelis Hoefnagel 

Tijdens de zoektocht naar het leven van zijn jong overleden vader stuitte Cornelis Hoefnagel op avontuurlijke en historische gebeurtenissen rondom de Tweede Wereldoorlog. Zijn vader, Cornelis Hoefnagel sr., vloog voor de oorlog als radiotelegrafist bij de KLM tot hij wegens oorlogsdreiging werd gemobiliseerd voor de Bombardeer Vliegtuig Afdeling (Bom. V.A.). Voor deze eenheid maakte hij, wederom als radiotelegrafist, oefen- en patrouillevluchten en nam hij deel aan meerdere geslaagde reddingsacties. Aan het begin van de oorlog vocht hij mee in de luchtgevechten boven Schiphol en voerde hij bombardeermissies uit boven Rotterdam en Den Haag. Het boek beschrijft het leven van Cornelis Hoefnagel sr., zijn bijdrage aan de wederopbouw na de oorlog en mag met recht een echt luchtvaartboek genoemd worden.  
Bestel Silent Key nu hier voor € 28,90

“Wat begon als een persoonlijke zoektocht naar en hommage aan zijn vader heeft geresulteerd in Silent Key, een echt luchtvaartboek, waarin feiten, ervaringen en emoties veelal uit de eerste hand beschreven worden en dat rijkelijk voorzien is van authentiek beeld- en documentatiemateriaal.” 

Cornelis Hoefnagel jr. 

De luchtoorlog 1914-1918 – Dirk Starink 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog groeide de luchtmacht uit van een eenvoudig hulpmiddel tot een machtige strijdkracht, waarmee gevechten beslist konden en kunnen worden. De luchtmacht zoals we die vandaag de dag kennen vond zijn oorsprong aan het westfront van de Eerste Wereldoorlog. Boven loopgraven en niemandsland werd de luchtoorlog een steeds vaker voorkomend fenomeen, tot het niet meer weg te denken is uit de moderne oorlogsvoering. De luchtoorlog 1914-1918 neemt je mee in deze ontwikkeling en heeft, naast het westelijk front, ook aandacht voor de fronten in het zuiden en oosten. Ten slotte komen ook de ontwikkelingen in Nederland, hoewel zij niet deelnamen aan de oorlog, aan de orde. De luchtoorlog 1914-1918 is gemaakt in samenwerking met het NIMH (Nederlands Instituut voor Militaire Historie). 
Bestel De luchtoorlog 1914-1918 hier voor € 39,50

In de september-editie van de Militaire Courant is een interview met een andere Geromy-auteur gepubliceerd: Bob Dros. Lees het hier terug!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.