Eerste exemplaar Militaire Courant overhandigd aan de commandant onderzeeboot Zeeleeuw

Op vrijdag 8 juni 2018 is in de Marinehaven van Den Helder het eerste exemplaar van de Militaire Courant overhandigd aan de commandant van de Zr. Ms. Zeeleeuw Luitenant ter zee der eerste klasse Menno Mertens.

Op de eerste editie van de Militaire Courant stond Mertens afgebeeld. Dus dat was voldoende reden om een ritje naar Den Helder te maken. Terwijl de bemanning bezig was met de volgende afvaart voor te bereiden was er even tijd om op het achterdek van de Zeeleeuw de Militaire Courant te overhandigen.

Jan Louwers, uitgever van de Militaire Courant: “Ik wil commandant Mertens en de Koninklijke Martine hartelijk danken dat ze deze overhandiging mogelijk hebben gemaakt! Het is heel bijzonder om de persoon die op de voorzijde van de eerste editie van de Militaire Courant staat persoonlijk het eerste exemplaar te mogen aanbieden. het was ook fijn om hem kort te kunnen spreken en hem persoonlijk te bedanken voor zijn medewerking. En goed om te merken dat hij het waardeert dat we aandacht aan zijn boot besteden.’

Nog even een blik achter de schermen: alleen al de tocht vanaf de kade via de loopbrug langs een heel smal pad naar het achterdek was een avontuur op zich. Bij de toren van de onderzeeboot was de ruimte niet meer dan 20 centimeter om te lopen, maar een reling was er gelukkig om je aan vasthouden. Je kon goed merken dat de bemanningsleden deze route vaker bewandelden.

Over wat er zich in een onderzeeboot afspeelt is veel geheim. Maar een ding durven we wel te zeggen:  terwijl de onderzeeboot nu ergens vaart, zijn er een aantal exemplaren van de Militaire Courant aanwezig. Dat is een mooie gedachte!

Marine Zeeleeuw onderzeeboot Militaire Courant
Commandant Mertens van de Zeeleeuw bekijkt samen met Jan Louwers, uitgever van de Militaire Courant, de eerste editie.

De Militaire Courant wordt verspreid in een oplage van 25.000 exemplaren via het onderwijs, bedrijven, veteranenorganisaties, musea en Defensie. Tevens is het mogelijk om een abonnement te nemen.

Foto’s: Druktemaker media

 

Eén gedachte over “Eerste exemplaar Militaire Courant overhandigd aan de commandant onderzeeboot Zeeleeuw

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.