Elbit Systems levert extra digitale soldaatsystemen aan de Koninklijke Landmacht

Ingezonden persbericht van Elbit Systems: contract van $50 miljoen toegekend voor de levering van extra digitale soldaat systemen aan de Koninklijke Landmacht

Elbit Systems heeft vandaag aangekondigd dat het een vervolgcontract van ongeveer $50 miljoen heeft gekregen van het Nederlandse Ministerie van Defensie om de Koninklijke Landmacht (KL) te voorzien van extra digitale soldaat- en voertuigsystemen. Hiermee wordt het lopende soldier modernisation programma van de Landmacht verder uitgebreid. Het contract wordt uitgevoerd over een periode van drie jaar.
Onder het contract zal Elbit Systems digitale soldaat systemen en voertuigintegratie voor verbeterde netwerkcapaciteiten leveren, waaronder TORCH-X Dismounted Command and Control-systemen en E-LynX Software Defined Radio-systemen. De te leveren systemen zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke eisen die zijn gesteld door de Nederlandse Defensie Materieel Organisatie en zijn in de praktijk getest door personeel van de Landmacht.
Haim Delmar, General Manager van Elbit Systems C4I & Cyber, zei hierover: “We zijn verheugd dat we de kans hebben gekregen om de KL te blijven voorzien van geavanceerde netwerkcapaciteiten en het soldier modernisation programma te ondersteunen. We kijken er naar uit om onze samenwerking met het Nederlandse Ministerie van Defensie voort te zetten door te blijven bijdragen aan programma’s die de overlevingskansen en effectiviteit van de Nederlandse militair verbeteren’’.

Over Elbit Systems
Elbit Systems Ltd. is een internationaal opererend hoogtechnologisch bedrijf dat zich bezighoudt met een breed scala aan defensie, veiligheids- en commerciële programma’s. Het bedrijf, waartoe Elbit Systems en haar dochterondernemingen behoren, is actief op het gebied van lucht- en ruimtevaart, land en naval systems, command, control, communications & computers, intelligence, surveillance en reconnaissance (C4ISR), onbemande systemen, geavanceerde elektro-optische systemen, elektronische oorlogvoering, signals intelligence, datalinks en communicatiesystemen, radio’s, cyber systemen en munitie. Het bedrijf richt zich ook op het upgraden van bestaande platforms, het ontwikkelen van nieuwe technologieën voor defensie, binnenlandse veiligheid en commerciële toepassingen en het leveren van een reeks ondersteunende diensten, waaronder trainings- en simulatie systemen. Ga voor meer informatie naar: https://elbitsystems.com/, volg ons op Twitter of bezoek onze officiële Facebook-, Youtube- en LinkedIn-kanalen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.