Even voorstellen: Kim van Driessen

Toen ik vijf jaar was, nam mijn vader mij voor het eerst mee naar de Landmachtdagen. Soldaten, tanks en stormbanen; ik kon er geen genoeg van krijgen. Ik ging mee naar alle open dagen en verzamelde de posters, zodat ik deze kon gebruiken tijdens mijn spreekbeurt over de Luchtmacht. Ondertussen ben ik van enthousiast meisje opgegroeid tot een nog enthousiastere masterstudent, die jullie graag mee wil nemen in al haar onderzoeken en bevindingen! 

In 2017 begon ik aan mijn Bachelor Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit, met een zelf aangebrachte focus op de veiligheidssector. Deze opleiding rondde ik begin 2021 af met mijn thesis over het waarborgen van neutraal militair handelen van de VN in MINUSMA. Begin deze maand ben ik begonnen aan een nieuwe stap: de master Crisis- and Security Management met de specialisatie Intelligence and National Security.  

De inlichtingenwereld is fascinerend, maar slechts een klein deel valt te onderzoeken door de geheime aard van het vakgebied. Het is een wereld die bij veel mensen toch vooral bekend is van films zoals James Bond, terwijl er aan het echte werk weinig dure auto’s en gadgets te pas komen. In mijn studie hoop ik een duidelijk beeld te krijgen van hoe deze complexe wereld wel in elkaar zit en ik neem jullie graag mee in dit proces.  

Naast mijn master ga ik aan de slag als redacteur bij de Militaire Courant en Politienieuws.com. Mijn vakgebied ligt precies tussen deze twee veiligheidstakken in aangezien zowel de krijgsmacht als de politie zich bezighouden met inlichtingen. De artikelen en analyses zullen meer inzicht bieden in de wereld van inlichtingen, maar ook in radicalisering, digitale veiligheid en ondermijning. Alle informatie en bevindingen die ik doe tijdens mijn studie wil ik graag delen, om jullie zo een nieuwe, frisse blik te geven op de veiligheidssector.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.