Kijktip: nieuwe YouTubeseries over Defensie

De afgelopen weken zijn er op de YouTubekanalen ‘Koninklijke Landmacht’ en ‘Werken bij Defensie’ meerdere series gestart om kijkers te informeren over het werken bij verschillende eenheden. Dennis Kroon loopt mee bij onderdelen van de Luchtmacht en JayJay Boske doet de workout van verschillende eenheden. Daarnaast is het tweede seizoen van Mika op Missie gestart, een serie waarin communicatiestudente Mika Mulder de kijker meeneemt in de wereld van de Koninklijke Landmacht.

Met het tweede seizoen van Mika op Missie wordt verder gebouwd op het succesvolle eerste seizoen. In het nieuwe seizoen gaat studente Mika op bezoek bij oefeningen, spreekt ze militairen en maakt ze zelfs een tochtje op de Pantserhouwitser. Wat kun je verder van Mika op Missie verwachten? “Een hoop actie, toffe beelden en een berg informatie over de Koninklijke Landmacht”, schrijft ze onder haar filmpjes.

In Dennis draait mee gaat Dennis Kroon op bezoek bij luchtmachtonderdelen die normaal buiten beeld vallen. Zo bezoekt hij in de eerste aflevering de vliegtuigonderhoudstechnici van vliegbasis Woensdrecht en spreekt hij VeVa-student Kyle over diens opleiding. Ook in de rest van de serie staat opleiding centraal, want Dennis gaat regelmatig in gesprek met studenten. Dit zorgt voor een goede aanvulling van de informatie die al op het YouTubekanaal ‘Werken bij Defensie’ te vinden is.

Een andere serie op dit kanaal is Military Workout. In deze serie gaat JayJay Boske samen met trainer, en militair, Michiel langs verschillende krijgsmachtsdelen om te kijken hoe zij werken en trainen. Het blijft niet alleen bij kijken, want JayJay wordt flink aangepakt. Daarnaast is er ook te zien hoe mentale weerbaarheid getraind wordt, waarbij JayJay het opneemt tegen zijn hoogtevrees.

De nieuwe series geven een kijkje bij Defensie, waarbij jongeren worden gemotiveerd om hun opleiding bij Defensie te volgen. Daarnaast is het ook voor de kijker die dat niet van plan is, of al bij Defensie zit, erg leuk om eens mee te kijken bij andere onderdelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.