Mariniersmuseum kidsproof museum van Zuid-Holland

Het Rotterdamse Mariniersmuseum is voor het tweede jaar op rij door kinder-museuminspecteurs verkozen tot kidsproof museum. Daarmee is het Mariniersmuseum door de Museumvereniging benoemd tot één van de kindvriendelijkste musea van de provincie Zuid-Holland.  

In de periode november 2019 tot oktober 2020 werd het Mariniersmuseum bezocht door jonge inspecteurs. Om kidsproof te worden heeft een museum minimaal 60 inspecties van kinderen en een gemiddeld cijfer van een 8 of hoger nodig. Het Mariniersmuseum behaalde die hoeveelheid inspecties met een gemiddeld cijfer van 8,9. Frédérique van Steekelenburg, directeur Mariniersmuseum: ’Wij zijn ontzettend trots om voor de tweede keer Kidsproof te zijn. Deze prijs toont aan dat wij naast het stoerste ook één van de leukste musea van de provincie zijn.’ 

Juryrapport 
De jonge museuminspecteurs (bezoekers tot 12 jaar) beoordelen musea door het hele land. Zij beoordelen de activiteiten, of ze iets hebben geleerd, of de medewerkers aardig zijn en wat ze eventueel aan het museum zouden veranderen. Over het Mariniersmuseum staat in het juryrapport dat kinderen eigenlijk alles leuk vinden maar vooral dat ze er heel veel zelf kunnen doen. 

Nu in het Mariniersmuseum 
Deze week opende het museum weer zijn deuren en kunnen families kennismaken met onze zeesoldaten: de mariniers. Al sinds 1665 vechten de mariniers op de grens van land en water. Het Mariniersmuseum laat hun geschiedenis en huidige verhaal zien. Bijvoorbeeld bij de schietgame VUUR!, hier waant de bezoeker zich een schutter aan boord van een marineschip en probeert al schietend de kapende piraten te stoppen.

In de experience Mariniers op Missie is de tentoonstelling opgebouwd als een ware escaperoom en ervaren jonge museumbezoekers hoe het is om een echte marinier te zijn. ‘Naast deze permanente tentoonstelling openen wij volgende maand de nieuwe tentoonstelling Helden, een extra reden om ons museum in de kersvakantie te bezoeken!’, kondigt Van Steekelenburg aan.  

Het Mariniersmuseum is gevestigd aan de Wijnhaven 7-13 in Rotterdam. Openingstijden dinsdag t/m zondag van 09:30-17:00. Online tickets en reserveringen via http://www.mariniersmuseum.nl 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.