MDT missie: voor jongeren tussen 17 en 27 jaar!

Wat vlak voor de coronaperiode begon als een pilot, is nu uitgegroeid tot een volwaardig project waar jij veel van opsteekt! Ben je tussen de 17-27 jaar en heb je zin om je in te zetten voor de maatschappij en tijdens een bivak wat te leren over Defensie? Meld je dan aan voor de Maatschappelijke Diensttijd Missie: 40 uur impactbivak en 40 uur sociale missie in je eigen buurt.

Impact Dagen
Deze dagen gaan impact maken op je; zowel lichamelijk als mentaal word je echt uitgedaagd. Je leert militaire skills & drills (zoals marcheren, waarnemen en camoufleren), doet mee aan een militaire bootcamp en gaat met jouw compagnie uiteenlopende uitdagingen aan. Ook ga je het gesprek aan met veteranen, je militair begeleider en je coach. Zo leer je jezelf, je compagnie en Defensie kennen.
Uiteraard kom je niet ‘koud’ aan op de Impactdagen. Je wordt online voorbereid en leert je compagnie en begeleiders al een beetje kennen, voordat je aankomt.

Klaar met de impactdagen? Dan is het tijd om impact te maken in je eigen omgeving en op de plek die jij wilt, tijdens de Sociale missie.

Sociale Missie
Bij Defensie leer je dat je meer kunt bereiken als teamplayer, samen kom je verder. Dat idee loopt door in je sociale missie. Je gaat aan de slag in jouw omgeving en met de doelgroep van je voorkeur. Wil je bijles geven of sporten met kinderen of asielzoekers? Of liever aan de slag bij een milieuorganisatie of in de gezondheidszorg? Wij helpen je met een coach om jouw persoonlijke sociale missie af te ronden met een goed gevoel. Een goed gevoel over jezelf en wat je kunt betekenen in je eigen omgeving.

Je maatjes uit de impactdagen kom je weer tegen op de reünie. Een goed moment om samen terug te kijken en stilgezet te worden bij het feit dat je stappen hebt gezet, voor jezelf en voor je omgeving. En dat allemaal doordat je ooit deze zinnen las en dacht: ik ga er gewoon voor!

Meld je aan!
Sta je met een open blik in de wereld en wil je je eigen fysieke en mentale grenzen opzoeken? Ben jij bereid aan jezelf te werken en voor een ander aan de slag te gaan? Dan is dit iets voor jou. Je hoeft geen ambitie te hebben om militair te worden en je hoeft geen topatleet te zijn. Wel moet je Nederlands staatsburger tussen de 17 en 27 jaar zijn (zie FAQ) en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aanvragen.

Ervaar wat je talenten zijn en hoe je deze in kunt zetten in je eigen omgeving. Ga jij de uitdaging aan? Ga mee op missie! Meld je aan!

Tekst en beeld: MDT Missie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.