Militaire Courant podcast – Vrouwen bij Defensie

Vorige week verschenen er in de media twee artikelen over vrouwonvriendelijk gedrag op de Koninklijke Militaire Academie en over twee luitenant-kolonels die Defensie na een lange werktijd teleurgesteld hadden verlaten.
Ook op de redactie spraken we over het thema vrouwen en Defensie en we kwamen tot de conclusie dat we er nog lang niet over uitgesproken zijn. Hieronder vindt u een eerste gesprek tussen uitgever Jan Louwers en redacteur Niels Roelen. Ongetwijfeld volgt er later meer.

Militaire Courant podcast – Nederlands Veteraneninstituut is er voor alle veteranen Militaire Courant

De Militaire Courant podcast sprak met generaal Hoefsloot, directeur van het Nederlands Veteraneninstituut. Generaal Hoefsloot is sinds begin 2021 directeur van het Nederlands Veteraneninstituut. We spreken met hem waar hij en zijn collegae zich dagelijks mee bezighouden: erkenning en waardering voor veteranen, onderzoek en zorgverlening. Er zijn ongeveer 100.000 militairen die veteraan zijn. Hoe gaat het met hen? Door uitzendingen gedurende de laatste jaren naar Mali en Irak zijn er veel jonge veteranen bijgekomen. Hoe worden deze militairen bereikt. Kortom, een boeiend gesprek! Deze editie van de Militaire Courant podcast is mede mogelijk gemaakt door Noventas Verzekeringen.
  1. Militaire Courant podcast – Nederlands Veteraneninstituut is er voor alle veteranen
  2. Militaire Courant podcast – Noventas verzekeringen betrokken bij mannen en vrouwen die zich inzetten voor onze veiligheid
  3. Militaire Courant podcast – boek 'Sporen' van Olof van Joolen en Niels Roelen laat veteranen aan het woord
  4. Militaire Courant podcast met Luitenant-Generaal Wijnen – 1 jaar oorlog in Oekraïne vraagt om een koel hoofd en een warm hart
  5. Militaire Courant podcast – in gesprek met Vice-admiraal De Waard over aanschaf en onderhoud van Defensiematerieel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.