Militaire Courant podcast – Vrouwen bij Defensie

Vorige week verschenen er in de media twee artikelen over vrouwonvriendelijk gedrag op de Koninklijke Militaire Academie en over twee luitenant-kolonels die Defensie na een lange werktijd teleurgesteld hadden verlaten.
Ook op de redactie spraken we over het thema vrouwen en Defensie en we kwamen tot de conclusie dat we er nog lang niet over uitgesproken zijn. Hieronder vindt u een eerste gesprek tussen uitgever Jan Louwers en redacteur Niels Roelen. Ongetwijfeld volgt er later meer.

Militaire Courant podcast – boek 'Sporen' van Olof van Joolen en Niels Roelen laat veteranen aan het woord Militaire Courant

Niels Roelen en Olof van Joolen in gesprek met Jan Louwers, hoofdredacteur Militaire Courant. Sporen is een indringende bundel met persoonlijke verhalen van Nederlandse veteranen over hun missie en hun terugkeer in de burgermaatschappij. Zo’n honderdduizend Nederlanders mogen zich veteraan noemen. Ze hebben gediend in de Tweede Wereldoorlog en Nederlands-Indië, of hebben zich daarna ingezet in een van de internationale missies voor vrede en veiligheid. Die relatief korte periode heeft hun leven gevormd en dikwijls ook een andere wending gegeven. Maar hoe precies? Kwamen ze met een trauma terug of bracht de uitzending juist het soort wijsheid dat alleen een oorlog je kan bijbrengen? Maakten ze na de missie radicaal andere keuzes of was deze juist de bevestiging dat ze de juiste keuzes in hun leven hadden gemaakt? Schrijver en veteraan Niels Roelen en Telegraaf-journalist Olof van Joolen spraken met 26 veteranen van alle leeftijden, rangen, krijgsmachtsdelen, uit alle sinds de Tweede Wereldoorlog door de Nederlandse krijgsmacht uitgevoerde missies, over de sporen die hun uitzendingen hebben nagelaten. Hun verhalen zijn zonder uitzondering ontnuchterend eerlijk, heftig, soms ontroerend. Stuk voor stuk vormen ze indrukwekkende bewijzen van de menselijke veerkracht. ISBN: 9789021480640 Prijs: € 22,50 Publicatiedatum: 15-06-2023 Deze editie van de Militaire Courant podcast is mede mogelijk gemaakt door Noventas Verzekeringen.
  1. Militaire Courant podcast – boek 'Sporen' van Olof van Joolen en Niels Roelen laat veteranen aan het woord
  2. Militaire Courant podcast met Luitenant-Generaal Wijnen – 1 jaar oorlog in Oekraïne vraagt om een koel hoofd en een warm hart
  3. Militaire Courant podcast – in gesprek met Vice-admiraal De Waard over aanschaf en onderhoud van Defensiematerieel
  4. Militaire Courant podcast spreekt met Admiraal Tas
  5. Militaire Courant podcast – Koninklijke Militaire School – de laatste stappen van de opleiding, de eindmars!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.