Militaire Courant podcast – Vrouwen bij Defensie

Vorige week verschenen er in de media twee artikelen over vrouwonvriendelijk gedrag op de Koninklijke Militaire Academie en over twee luitenant-kolonels die Defensie na een lange werktijd teleurgesteld hadden verlaten.
Ook op de redactie spraken we over het thema vrouwen en Defensie en we kwamen tot de conclusie dat we er nog lang niet over uitgesproken zijn. Hieronder vindt u een eerste gesprek tussen uitgever Jan Louwers en redacteur Niels Roelen. Ongetwijfeld volgt er later meer.

Militaire Courant podcast met luitenant-generaal Hans Leijtens Militaire Courant

Luitenant-generaal Hans Leijtens heeft een rijk arbeidsverleden binnen én buiten Defensie opgebouwd en is inmiddels voor de tweede keer Commandant Koninklijke Marechaussee. In deze aflevering van de Militaire Courant podcast spreken we hem over zijn invulling van het commando en de marechaussee als organisatie. Hoe is het gesteld met de nationale veiligheid en wat zegt de commandant over de defensiebegroting? 'Ik vertrouw echt op mijn mensen in de hele organisatie die goed hun taken uitvoeren waarvoor ze opgeleid zijn. Als het erop aankomt, staan we klaar.' NB: in het begin van het gesprek wordt "mobiel toezicht vreemdelingen" genoemd, dit moet "mobiel toezicht veiligheid" zijn.
  1. Militaire Courant podcast met luitenant-generaal Hans Leijtens
  2. Buddycheck, Afghanistan en zingeving
  3. Achterhoedegevecht van onbekende helden
  4. Defensie helpt bij de wateroverlast in Limburg
  5. Vrouwen en Defensie hoe werkt dat?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.