Musea on demand

In deze tijden houden we extra rekening met elkaar. We blijven zoveel mogelijk binnen en onder andere sportaccommodaties, horeca én musea blijven dicht. Betekent dit dat we voorlopig onze favoriete musea moeten missen? Nee hoor, we brengen ze gewoon een bezoekje vanuit huis!

MuseumTV
MuseumTV is een videoplatform dat kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk maakt. De website biedt meer dan 400 video’s, mini-documentaires en art bites die thuis te bekijken zijn. Zo zijn diverse militaire musea toch nog te bezoeken!

Marinemuseum
Kijk verder dan de camera en beleef het Marinemuseum in 360°, een leuke ervaring voor zowel jong als oud! Kom bijvoorbeeld meer te weten over de heroïsche mijnenveger, gebouwd door Arbaham Crijnssen en De Tonijn, de geruisloze en onzichtbare onderzeeboot. Nog niet uitgekeken? Ook de tentoonstelling ‘Zeeslag!’ is te bewonderen. In deze expositie worden twee grote zeeslagen uit de Nederlandse geschiedenis herdacht.
www.marinemuseum.nl

Nationaal Militair Museum
Niet alleen het Marinemuseum, maar ook het Nationaal Militair Museum is te bekijken in 360°. Conservator Dirk Staat – die we al eerder spraken over de nieuwe tentoonstelling ‘Hij of ik’ – leidt de kijker rond in het Arsenaal, de grootste zaal van het museum gevuld met verscheidene militaire voertuigen. Hij vertelt onder meer over de Bölkow 105, Leopard Tank en de Mustang P51. Ook een groot deel van de rest van de collectie is te zien. Zo komt in het Nationaal Militair Museum heel de geschiedenis van de strijdmacht voorbij!
www.nmm.nl

Kazemattenmuseum
De beroemde kazematten van Kornwerderzand is de enige plek waar de Duitse Blitzkrieg vastliep. Naast dat in het museum het verhaal van deze heftige meidagen wordt verteld, is het voor bezoekers ook mogelijk om een rondleiding door de Kazematten te krijgen.
www.kazemattenmuseum.nl

Airborne Museum Hartenstein
Het museum, dat is gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van de Britse troepen, vertelt het verhaal over de Slag om Arnhem in september 1944. Ontdek de uitgebreide collectie wapens, kleding, uitrustingsstukken, interviews, foto’s en video’s.
www.airbornemuseum.nl

Museum Huis Doorn
Na de Duitse nederlaag in de Eerste Wereldoorlog vluchtte de voormalig Duitse keizer Wilhelm II naar Nederland en kocht in 1919 Huis Doorn. De buitenplaats van het landhuis vormt tevens de laatste rustplaats van deze keizer. Het museum en haar collectie bieden een kijkje in het vroegere Europa en de rijkdom van de toenmalige adel.
www.huisdoorn.nl

Nog meer musea vanuit huis bezoeken? Dat kan via www.museumtv.nl!

Beeld: Nationaal Militair Museum

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.