Museum in de kijker: Geniemuseum Vught

In deze webserie lichten we elke keer een museum uit dat de Militaire Courant verspreidt. Na een tijd zonder bezoekers kunnen ze een steuntje in de rug wel gebruiken, maar vooral heeft elk militair museum een bijzondere collectie of rondleiding die de moeite waard is. Als je alle musea achter elkaar zet, heb je genoeg tips voor een hele vakantie plezier!

In het Geniemuseum in Vught kom je in aanraking met allerlei facetten van de genie (het technische onderdeel van de strijdkracht). Wat komt er bijvoorbeeld kijken bij het bouwen op het water en welke voertuigen zijn er nodig?
Er zijn uiteraard veel voorwerpen en bijzondere werktuigen te bekijken, daarnaast zijn er binnen- en buitenspeurtochten te doen. Wist je dat de “Koude Oorlog”-bunker geopend is voor publiek? Het hele museum, inclusief de buitenexpositie, is rolstoelvriendelijk ingericht.

De museumtuin

Het museum is op dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 10:00 tot 16:00 uur en in de zomer van 4 juli tot en met 30 augustus ook op zondag van 12:00 tot 16:00 uur als aanvulling op de zomerrondleidingen over het kazerneterrein, verzorgd door het Nationaal Monument Kamp Vught.
Wel bent u verplicht vóóraf te reserveren. Bent u toevallig in de buurt, dan kunt u bij wijze van spreken ook aan de poort van ons museum een telefoontje plegen; 073- 6881867.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.