Museum in de kijker: Marinemuseum

In deze webserie lichten we elke keer een museum uit dat de Militaire Courant verspreidt. Na een tijd zonder bezoekers kunnen ze een steuntje in de rug wel gebruiken, maar vooral heeft elk militair museum een bijzondere collectie of rondleiding die de moeite waard is. Als je alle musea achter elkaar zet, heb je genoeg tips voor een hele vakantie plezier!

Deze keer het Marinemuseum in Den Helder. Hét museum waar je de Marine op en onder zee beleeft! Wandel door de geschiedenis van de Nederlandse Marine in een tentoonstelling, leer navigeren, ontdek de scheepsverhalen, maar het leukste is natuurlijk zelf de schepen bekijken.

Het Marinemuseum heeft op het terrein een onderzeeboot geïnstalleerd, genaamd ‘Tonijn’. Het grote grijze gevaarte is niet te missen en biedt een unieke kans om een echte onderzeeboot van binnen te ontdekken. Deze boot heeft echt dienst gedaan; de periscopen werken nog. Ook de bedden kun je er uittesten, als je erin kunt klimmen tenminste. Vanaf het dek heb je een mooi uitzicht op de Marinehaven.

Een ander schip is het ramschip ‘Schorpioen’, dat in 1868 in dienst werd gesteld. Het was toen een heel modern vaartuig, omdat het niet meer van hout was. De puntige ramsteven, een handig wapen, moet je dus zeker even zien.

Het museum is zeer geschikt voor kinderen. Ze mogen bijna alle knopjes en schuifjes uitproberen. Ook wordt er regelmatig een theatervoorstelling gehouden: ‘Geheime dieptes’. Plan je bezoek van tevoren op www.marinemuseum.nl.

Het museum is geeft een leuk inkijkje op hun instagrampagina:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.