Museum in de kijker: Mariniersmuseum

In deze webserie lichten we elke keer een museum uit dat de Militaire Courant verspreidt. Na een tijd zonder bezoekers kunnen ze een steuntje in de rug wel gebruiken, maar vooral heeft elk militair museum een bijzondere collectie of rondleiding die de moeite waard is. Als je alle musea achter elkaar zet, heb je genoeg tips voor een hele vakantie plezier!

In het Mariniersmuseum in Rotterdam is nu de zomerexpositie ‘Stad in puin, Rotterdam na het bombardement’ in beeld te zien. Bijzondere hoogtepunten in de expositie zijn de niet eerder geëxposeerde foto’s van de latere verzetsheld Frits Nieuwenhuijsen. Hij legde enkele dagen na het bombardement van 14 mei 1940 de verwoestingen met zijn camera vast. In aansluiting op de expositie en speciaal voor gezinnen neemt museummarinier Majoor Maas hen mee op een interactieve wandeling in de omgeving van het museum. Tijdens de wandeling ontdekken ze wat er vooraf ging aan het bombardement.
T/m 7 september, kijk voor actuele informatie op mariniersmuseum.nl.

Frits Nieuwenhuijsen, die verschillende foto’s maakte

Zeesoldaten
Het wereldwijd verdedigen van onze landsbelangen is al eeuwenlang de opdracht van het Korps Mariniers. Aan de hand van diverse acties van vroeger en nu laten we in Zeesoldaten zien waarom het motto Qua Patet Orbis (Zo wijd de wereld strekt) ook nu nog de marinier typeert. Leer meer over het Korps Mariniers en wat zij zoal doen!

Kindervakantieprogramma (t/m 30 augustus)
Tijdens de zomervakantie is er van alles te doen in het museum. Volbreng een missie in de experience Mariniers op Missie. Kom klimmen in de hindernisbaan of bescherm een schip tegen piraten in de schietsimulator. Majoor Maas, de museummarinier, neemt de jonge bezoekers mee op patrouille. Hij laat ze daarin kennismaken met de Zwarte Duivels, de mariniers die tijdens de Meidagen van 1940 de Maasbruggen verdedigde. Zo ontdekken ze tijdens een interactieve wandeling (tijdsduur ongeveer 1 uur) de omgeving van het Mariniersmuseum en de rol van de mariniers bij de verdediging van de stad voorafgaand. Naast alle activiteiten krijgen alle jonge bezoekers een speciaal thuispakket met daarin een stoere bouwplaat van het BV-rupsvoertuig & (bijna) echte tatoeages! En een gratis ijsje!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.