Museum in de kijker: Memory Vrijheidsmuseum

In deze webserie lichten we elke keer een museum uit dat de Militaire Courant verspreidt. Na een tijd zonder bezoekers kunnen ze een steuntje in de rug wel gebruiken, maar vooral heeft elk militair museum een bijzondere collectie of rondleiding die de moeite waard is. Als je alle musea achter elkaar zet, heb je genoeg tips voor een hele vakantie plezier!

Het Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal gaat, zoals de naam al doet vermoeden, met name over herinneringen. Herinneringen van vrijheid, en van oorlog. Het geeft het verleden, heden en de toekomst weer in één gebouw. Hoe was de Tweede Wereldoorlog? En wat hebben we ervan geleerd? Wat kunnen we er nog van leren?

Verleden: Overijssel in de Tweede Wereldoorlog

In de expositie bij het Memory Vrijheidsmuseum leer je over het volledige verhaal van de Tweede Wereldoorlog, vanaf de opkomst van het nationaalsocialisme in Duitsland, tot de invasie van Nederland en de bezetting, en uiteindelijk de bevrijding van Overijssel. Daarnaast kun je ook de expositie ‘Overijssel in de Oorlog’ bekijken, waarin je te zien krijgt hoe het was voor de normale mens om te leven in Overijssel terwijl het was bezet door de Duitsers.

Heden: Het Rode Kruis

De vaste expositie van het Rode Kruis loopt naadloos verder op de exposities over de Tweede Wereldoorlog. Het vertelt het verhaal van hedendaagse oorlogen, en hoe Nederland nog steeds strijdt voor vrijheid over de hele wereld. Het laat ook de effecten zien van deze oorlogen, en hoe ze nog steeds even heftig zijn als die van de Tweede Wereldoorlog.

Openingstijden

Voor een bezoek aan dit museum moet je op dit moment nog van te voren reserveren in verband met corona. Dit doe je via de ticketpagina. Het museum is open op de volgende tijdstippen.

Maandaggesloten
Dinsdaggesloten
Woensdag12:00 – 17:00
Donderdag12:00 – 17:00
Vrijdaggesloten
Zaterdag12:00 – 17:00
Zondag12:00 – 17:00

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.