Museum in de kijker: Museum Engelandvaarders

In deze webserie lichten we elke keer een museum uit dat de Militaire Courant verspreidt. Na een tijd zonder bezoekers kunnen ze een steuntje in de rug wel gebruiken, maar vooral heeft elk militair museum een bijzondere collectie of rondleiding die de moeite waard is. Als je alle musea achter elkaar zet, heb je genoeg tips voor een hele vakantie plezier!

Het Museum Engelandvaarders in Noordwijk gaat over de vele Nederlanders die na de overgave van de Nederlandse overheid de overvaart gemaakt hebben naar Engeland. Vanuit daar zetten zij de strijd voort tegen nazi-Duitsland. Hier leer je niet alleen over hun verhaal, maar kun je het ook zelf beleven.

Naar Engeland, maar hoe?

Veel Nederlanders vertrokken naar Engeland toen Duitsland Nederland binnen was gevallen, om zo de strijd door te kunnen zetten. Velen van hen verdronken op zee. In het Museum Engelandvaarders leer je van alles over hoe deze groep het Kanaal overstak, en hoe ze meehielpen aan het verzetswerk in Nederland.

Interactief monument

Het museum heeft een alsmaar groeiende database met Engelandvaarders. Al deze Engelandvaarders zijn te vinden in het interactieve monument waar het museum over beschikt. Om dit extra persoonlijk te maken kunt u bij de kassa een kaartje krijgen waarmee je één specifieke vaarder krijgt toegewezen, waarover je dan informatie op kunt zoeken bij het monument.

Openingstijden

Voor je bezoek aan dit museum moet je op dit moment nog een online reservering maken. Het museum is op de volgende tijdstippen open.

Maandaggesloten
Dinsdag10:30-16:30
Woensdag10:30-16:30
Donderdag10:30-16:30
Vrijdag10:30-16:30
Zaterdag10:30-16:30
Zondag10:30-16:30

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.