Museum in de kijker: Museum Vliegbasis Deelen

In deze webserie lichten we elke keer een museum uit dat de Militaire Courant verspreidt. Na een tijd zonder bezoekers kunnen ze een steuntje in de rug wel gebruiken, maar vooral heeft elk militair museum een bijzondere collectie of rondleiding die de moeite waard is. Als je alle musea achter elkaar zet, heb je genoeg tips voor een hele vakantie plezier!

Deze keer Museum Vliegbasis Deelen, dat gevestigd is een voormalig Luftwaffegebouw. Het museum besteedt ruime aandacht aan de luchtoorlog in de jaren 1940-1945. Verder bestaat de collectie uit de geschiedenis van de naastgelegen vliegbasis Deelen, waarbij de streekgeschiedenis rondom Schaarsbergen betrokken wordt. Er zijn ontzettend veel authentieke voorwerpen als foto’s, documenten en uniformen te zien, resultaat van soms jarenlang onderzoek. In de bibliotheek die bij het museum hoort, kun je veel inzien (maak wel eerst een afspraak).

(c) Gerben Tornij

Op onderstaande afbeelding staat een Messerschmitt 262, waarvan in 2014 wrakstukken zijn gevonden. Heel bijzonder, want het gaat om een zeldzaam eerste productiemodel. Dit, en meer (lucht)voertuigen, is allemaal te bezichtigen op zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur.
Bezoek moet zich aanmelden op de speciale aanmeldingspagina.

www.museumdeelen.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.