Museum in de kijker: Oorlogsmuseum Eyewitness

In deze webserie lichten we elke keer een museum uit dat de Militaire Courant verspreidt. Na een tijd zonder bezoekers kunnen ze een steuntje in de rug wel gebruiken, maar vooral heeft elk militair museum een bijzondere collectie of rondleiding die de moeite waard is. Als je alle musea achter elkaar zet, heb je genoeg tips voor een hele vakantie plezier!

Oorlogsmuseum Eyewitness in Beek is een museum waar op een vernieuwende wijze de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog wordt verteld! Bezoekers staan oog in oog met de belangrijke thema’s en gebeurtenissen die in Europa plaatsvonden. Onder meer Nederland tijdens de Bezetting, de Jodenvervolging en de strijd aan zowel het Oost- als Westfront komen allemaal aan bod. Dankzij de levensechte wijze waarop deze gebeurtenissen verbeeld worden laat dit een indruk achter om nooit te vergeten. Nieuw is de wintersluiting voor reguliere bezoekers zodat groepen en schoolklassen alle ruimte krijgen.

De museumcollectie bestaat volledig uit authentieke objecten waaronder ook enkele unieke topstukken. Uniformen, wapens en documenten die vaak door de persoonlijke geschiedenis van de mensen die deze objecten tijdens de oorlog gebruikten een uitzonderlijke geschiedenis vertellen. 

Bezoekers krijgen aan de hand van de belevenissen van de fictieve Duitse parachutist August Segel een indruk van het leven aan de verschillende fronten tijdens de oorlog. Door ook de Duitse geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog te belichten, onderscheidt  Eyewitness zich van andere oorlogsmusea. Er is ook een museumapp beschikbaar die het bezoek verlevendigt. Zo krijg je een leerzame en aangrijpende indruk van WOII in Europa. 

Nieuw: wintersluiting
Van november t/m maart is het museum gesloten voor reguliere bezoekers. Dit is ingevoerd zodat de spreiding van bezoekers beter is: in de wintermaanden hebben schoolklassen en groepen de ruimte en rust om rondgeleid te worden, in de andere maanden bent u weer van harte welkom. Lees hier alle informatie.

Tevens organiseert het museum regelmatig korte reizen en Battlefield Tours onder leiding van bekwame gidsen. Bekijk hier de bestemmingen en data.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.