Museum in de kijker: Oorlogsmuseum Overloon + winactie!

In deze webserie lichten we elke keer een museum uit dat de Militaire Courant verspreidt. Na een tijd zonder bezoekers kunnen ze een steuntje in de rug wel gebruiken, maar vooral heeft elk militair museum een bijzondere collectie of rondleiding die de moeite waard is. Als je alle musea achter elkaar zet, heb je genoeg tips voor een hele vakantie plezier!

Op het voormalige slagveld Overloon staat het grootste oorlogsmuseum van Nederland!
Sta tijdens je bezoek stil bij de Tweede Wereldoorlog, het verzet, D-Day en ook de bevrijding.
Veteranen krijgen altijd korting.

Vliegtuig Mitchell B-25

Het Oorlogsmuseum Overloon laat op een interactieve manier de grote impact van de Tweede Wereldoorlog op gewone mensen zien.
In de tentoonstelling ‘Nederland in de Tweede Wereldoorlog’  duik je terug in de tijd en word je onderdeel van acht persoonlijke verhalen. Wat zou jij doen? Afwachten, meewerken? Of je verzetten?

In de gigantische militaire hal met meer dan 150 voer-, vaar-, en vliegtuigen raak je niet snel uitgekeken. Maar goed ook, want vrijheid is niet vanzelfsprekend en daar mag iedereen gerust vaker bij stilstaan. Kortom; oorlog hoort in een museum!

Nieuw sinds vorig jaar september is de fietsbrug. Via het fietspad vanaf de doorgaande weg kunnen fietsers gratis een blik werpen op de tentoonstelling. Want in het museum ligt de eerste fietsbrug wereldwijd, die letterlijk dóór een museum gaat. Dit maakt onderdeel uit van de fietsroute ‘Aan de andere kant’ die het museum verbindt met Britse en Duitse militaire begraafplaatsen in de buurt. Tijdens de openingsuren van het museum kunnen fietsers dan over een lengte van 90 meter door de grote museumhal fietsen, op een hoogte van drie meter. Vanaf de brug heb je een geweldig uitzicht op de enorme Tweede Wereldoorlogcollectie.

Winactie
Win 4 tickets! Het Oorlogsmuseum geeft 4 tickets weg aan mensen die graag op bezoek willen komen. Waarom wil jij naar Overloon? Of ken je iemand anders die hierheen moet? Laat het in een e-mail weten aan redactie@militairecourant.nl o.v.v. ‘Winactie Oorlogsmuseum Overloon’. Vermeld hierbij je naam en adres.
10 september trekken we een winnaar, waarna het museum de tickets zal versturen. Ze blijven onbeperkt geldig.

Museum in het donker 2020:
Op 6, 7, 13, 14, 20 & 21 november kun je na sluitingstijd én na zonsondergang een bezoek brengen aan het Oorlogsmuseum! Ook in 2020 staan er weer zes avonden op het programma waarbij bezoekers door prachtige verhaalvertellingen, bijzondere authentieke beelden, videoprojecties en levensecht re-enactment op indringende wijze onderdeel van één of meerdere verhaallijnen. Het museum laat weten wanneer de ticketverkoop van start gaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.