Nieuwe Defensiekijk- en luistertips

Regelmatig worden op YouTube en podcastplatforms nieuwe series geüpload die je over het leven binnen Defensie vertellen en laten zien. Deze dingen mag je niet missen!

Kijken – Romy bij de marine
Een nieuwe YouTubeserie over de marine! In de jeugdserie ‘Romy bij de marine’ neemt Romy Ruitenbeek je mee in de wereld die de marine heet. Romy gaat op bezoek bij het Korps Mariniers om alles te leren over camouflage, ze duikt onder bij de Onderzeedienst en ze leert tanken op zee met het grootste marineschip van Nederland! Bekijk hier de eerste aflevering.

Podcast – Mee op Missie, door het Nederlands Veteraneninstituut
In ‘Mee Op Missie’ gaat presentator Alex Klusman in gesprek met verschillende veteranen over hun uitzending en ervaringen aan de hand van foto’s en herinneringen. De veteranen gingen op uitzending in voormalig Joegoslavië, Cambodja, Mali, Irak en Afghanistan.
Een aflevering duurt tussen de 30 en 40 minuten en verschijnt tweewekelijks. Bekijk/beluister hier bijvoorbeeld de aflevering met Emiel Jansen. Ook te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere podcastplatforms.

Kijken – Ik word onderofficier
Op het YouTubekanaal van de Koninklijke Landmacht vertelt Salomé je over de opleiding tot onderofficier op de Koninklijke Militaire School (KMS) in Ermelo. Ze brengt de laatste maanden van de opleiding in beeld. Ben jij benieuwd hoe Salomé het er vanaf brengt en/of ben je zelf misschien wel geïnteresseerd in een baan als onderofficier? Dan is deze vlogreeks helemaal wat voor jou! In de video’s neemt ze je mee over de hindernisbaan, zie je verschillende praktijk- en veldweken, wordt er heel wat afgesport en komt o.a. de eindoefening aan bod. Bekijk hier de eerste aflevering.

Podcast – Escape from Afghanistan
Escape from Afghanistan is een Engelstalige podcast van Roy Grinwis, die in 2020 onverwachts weer in contact kwam met een tolk met wie hij tijdens zijn uitzending in Uruzgan gewerkt heeft. De tolk vroeg vanwege de verslechterende leefsituatie in Afghanistan asiel aan in Nederland, waarop Roy besloot hem te helpen. Dit is zijn verhaal. Beluister het hier of op Spotify of YouTube.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.