Nieuwe editie Militaire Courant verschenen met admiraal Tas, militair chirurg Mark en oefening Vigorous Bison

In de oktober-editie van de Militaire Courant valt weer veel te ontdekken – vooral omdat we deze keer een aantal malen mee op pad gingen!

Zo werden we naar Kamp Klietz vervoerd, bij Berlijn, om de oefening Vigorous Bison mee te maken, een oefening van de 43ste Gemechaniseerde Brigade.

We vlogen naar Spanje, voor de set van de film De Vuurlinie, naar aanleiding van het boek van Marco Kroon. En we trokken ook nog naar TNO om het speciale koelvest uit te proberen dat militairen moet beschermen tegen extreme hitte – en we kijken naar het belang van de Noordzee…

We maken kennis met bijzondere mensen en bijzondere visies.

Zo pleit admiraal René Tas in zijn podcast met uitgever Jan Louwers voor een andere mentaliteit voor de Zeestrijdkrachten, waar het meer draait om effectiviteit, flexibiliteit en durf. En Lisette Mattaar legt uit wat de historie én de toekomst zijn van het Vfonds, dat een nieuwe koers heeft ingezet.

Geneeskundige zorg voor militairen, zeker als ze op uitzending zijn in het buitenland, zorgt voor uitdagingen. We spraken met militair chirurg Mark over zijn indrukwekkende ervaringen.

Dominque Schreinemacher zet haar ervaring en inzichten als militair vlieger nu in voor het bedrijfsleven – waarbij het niet zozeer draait om trainen tot je omvalt, maar om people skills. Terwijl oud-militair Anton Nootenboom blootsvoets drieduizend kilometer langs de Australische kust liep om aandacht te vragen voor mentale gezondheid, en daar een boek over schreef. En zoals iedere editie, aandacht voor verschillende militaire boeken!

Reageren op de krant? Laat een bericht achter via onze sociale media Instagram, Twitter, Facebook en LinkedIn of stuur de redactie bericht via redactie@militairecourant.nl. 

Militaire Courant editie september 2022

De Militaire Courant is mede mogelijk gemaakt door Noventas verzekeringen

Eén gedachte over “Nieuwe editie Militaire Courant verschenen met admiraal Tas, militair chirurg Mark en oefening Vigorous Bison

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.