Nieuwe editie Militaire Courant verschenen, met staatssecretaris Van der Maat, Jeroen Akkermans en Battlegroup Roemenië.

Een nieuwe editie van de Militaire Courant is verschenen, waarin weer verschillende militaire onderwerpen aandacht krijgen. Zo praten we met de top van defensie: staatssecretaris Christophe van der Maat, die een verfrissende, uitdagende visie heeft op ons krijgswapen van de toekomst. VEVA-student Alan vertelt erover waarom hij een carrière in het leger ambieert, en waarom de VEVA-studie daarin een meerwaarde betekent. En korporaal bewaker Vincent vertelt dat bewaken veel meer inhoudt dan met een geweer om de schouder bij de hoofdpoort staan.

Deze editie hebben we een heel bijzonder beeld op de voorzijde van de Militaire Courant: Prinses Amalia in het groen. Ze bracht werkbezoeken aan de landmacht, luchtmacht en marine!

Zoals altijd laten we je zien waar Nederlandse militairen actief zijn in de wereld – en we geven je een foto-impressie van de meest recente inzet, in Roemenië. Jeroen Akkermans praatte met onze verslaggever over zijn werk als oorlogscorrespondent en de balans die hij moet slaan tussen vertellen en veiligheid. Diezelfde balans gold ook voor de vierhonderd militaire waarnemers die Nederland naar de Balkanoorlog stuurde in het begin van de jaren negentig.

We besteden aandacht aan de MQ-9 Reaper, de drone die ons van waardevolle informatie voorziet – net als het gloednieuwe mobiele radarsysteem van Thales, de Ground Master.

En zoals iedere editie besteden we aandacht aan verschillende militaire boeken. We hadden in Londen een interview met gerenommeerde Britse oorlogshistoricus Antony Beevor, die een boek schreef over de strijd tussen de Witten en de Roden in het Rusland van na de Eerste Wereldoorlog. Maar ook bespreken we het thrillerdebuut van Grethe Bøe, Mayday, dat zich afspeelt in de Arctische toendra.

Lees de nieuwste editie van de Militaire Courant!

Reageren op de krant? Laat een bericht achter via onze sociale media Instagram, Twitter, Facebook en LinkedIn of stuur de redactie bericht via redactie@militairecourant.nl. 

De Militaire Courant is mede mogelijk gemaakt door Noventas verzekeringen

3 gedachten over “Nieuwe editie Militaire Courant verschenen, met staatssecretaris Van der Maat, Jeroen Akkermans en Battlegroup Roemenië.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.