Nieuwsbericht: Nelly (92) springt voor de 22ste keer uit het vliegtuig voor veteranen (video)

Eergisteren vierde heel Nederland Veteranendag. Gisteren sprong Nelly Singerling, 92 jaar, uit het vliegtuig voor de 22ste keer om geld op te halen voor hulphonden voor veteranen. Bekijk de video van haar sprong.

Nelly, zelf oud-Marva (Marine vrouwenafdeling), zet zich al langer in voor veteranen met PTSS. Want: ‘Die hebben ons die vrijheid gegeven.’ Vorig jaar deed ze hetzelfde. Dit doet ze in samenwerking met stichting Walk4Veterans, een organisatie die allerlei vrijwilligers helpt zich in te zetten voor veteranen, bijvoorbeeld door te wandelen, hardlopen, of dus parachutespringen. Haar eigen streefdoel is € 25.000,- en daar heeft ze al zo’n € 3.500,- van opgehaald. Dat lijkt veel, maar met € 25.000,- kan er één hulphond worden gefinancierd. Veteranen hebben hulphonden nodig, omdat deze snel herkennen wanneer zij herinneringen herbeleven of nachtmerries hebben, en ze hen dan wakker kunnen maken. Zo krijgen ze hun vrijheid terug.
Parachutespringen betekent vooral vrijheid voor Nelly: ‘Het parachutespringen geeft me een ultiem gevoel van vrijheid, vrijheid die ik een veteraan met PTSS ook gun!’ Zo luidt de kop van haar donatie pagina op Walk4Veterans. Ook doneren? Kijk op www.walk4veterans.nl.

Benieuwd hoe de sprong gisteren is verlopen? Kijk de video hieronder.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.