Nu verkrijgbaar: De Starfighter

PROMOTIE – Zelden is er een vliegtuig geweest, dat gedurende zijn gehele loopbaan de gemoederen zo heeft beziggehouden als de Lockheed F-104G Starfighter. Het eerste prototype vloog in 1953 en door de vele technische hoogstandjes betekende dit meteen een ware revolutie in de vliegtuigbouw. In 1962 kwamen de eerste Starfighters naar Nederland en in de daarop volgende periode van bijna een kwart eeuw vormden zij de ruggengraat van onze luchtmacht.

In dit boek schetst de auteur een zo compleet mogelijk beeld van dit vliegtuig. Hij beschrijft en illustreert niet alleen de historie en gehele ontwikkeling, maar schenkt ook uitgebreid aandacht aan de techniek, waarbij vele detailtekeningen de tekst ondersteunen. Enige honderden foto’s, waaronder vele zeldzame opnames, geven een compleet beeld van alle toestellen, die aan onze luchtmacht zijn geleverd. Spectaculaire verslagen van vliegers completeren het boek. 

Cor van Gent werd in de derde klas van de lagere school voor het eerst geconfronteerd met vliegtuigen. Op Koninginnedag vloog een grote formatie Catalina en Mariner vliegboten over zijn woonplaats. Dat beeld heeft hem zo gefascineerd dat het hem nooit meer heeft losgelaten en de liefde voor de luchtvaart was geboren. Op latere leeftijd ging hij voor luchtvaartbladen schrijven en was van jongs af aan gepassioneerd luchtvaartfotograaf. In 1986 verscheen zijn eerste boek. “De geschiedenis van de Starfigher in Nederland” dat een collectoritem zou worden. Inmiddels heeft hij meer dan tien boeken op zijn naam waarvan deze totaal herziende herdruk van de Starfighter zijn bijdrage is.

Cor van Gent, De StarfighterUitgeverij Geromy, 260 pagina’s (€ 49,90)

Voor meer informatie, klik hier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.