Nu verschenen: Militaire Courant editie februari 2019

‘Apache-vlieger is een indrukwekkende baan, maar buiten dat is het ook gewoon werk.’ Voor deze derde editie van de Militaire Courant bezochten we vliegbasis Gilze-Rijen, waar vlieger Twiggy en sergeant-majoor Joey ons meer vertelden over dit machtige wapen van de Nederlandse Luchtmacht.

We spreken ook met korporaal Anna Yilmaz, winnares van Heel Holland Bakt. Ze vertelt ons meer over haar ervaringen in de tent, maar ook hoe ze deze bakactiviteiten heeft gecombineerd met haar baan bij de marine.

Naast aandacht voor personeel dat op dit moment voor Defensie werkt, kijken we in deze editie ook naar het verleden en de toekomst. Zo bezochten we de VeVa-opleiding in Nieuwegein, waar we spraken met docent burgerschap Chris Holman en met enkele leerlingen die op dit moment opgeleid worden voor een baan bij Defensie. Daarnaast lichten we ook twee bijzondere veteranenverhalen uit, waaronder die van Ivo Recourt. Na een loopbaan als militair en politieman is hij nu een succesvol ondernemer, maar naar eigen zeggen stroomt het soldatenbloed nog steeds door zijn aderen. Veteraan Erik Krikke vertaalde zijn traumatische ervaringen naar een indrukwekkende theatervoorstelling: Operatie geslaagd.

Verder bezochten we Thales in Almelo, waar we bijgepraat werden over de nieuwste radartechnologie, en is er aandacht voor verschillende militaire boeken. Voor deze laatste rubriek interviewden we onder andere dr. D. Starink, die in samenwerking met het NIMH De luchtoorlog 1914-1918 samenstelde.

Kijk voor meer informatie op www.militairecourant.nl

Voorkant Militaire Courant

9 gedachten over “Nu verschenen: Militaire Courant editie februari 2019

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.